Hallå där årets Väsbybo …

Årets Väsbybo 2017 John-Eric Ericsson.
Årets Väsbybo 2017 John-Eric Ericsson.
... John-Eric Ericsson som prisas för sitt mångåriga engagemang för Väsbybornas bästa.

Hur känns det att ta emot utmärkelsen årets Väsbybo?

– Det känns väldigt bra naturligtvis. Att vara gammal jämtgubbe och hamna i Väsby och sen bli årets Väsbybo känns roligt.

Vad tänkte  du när du hörde att du skulle få utmärkelsen?

– Jag tänkte först att det var någon som skulle skoja med mig. Men det var ju på riktigt och det är klart att det känns bra.

Hur länge har du bott i Väsby?

– Jag flytta hit 91 så jag har bott här ett tag nu. 26 år.

Du fick utmärkelsen bland annat för att du håller datakurser för äldre, varför började du med det?

– Jag anmälde mig själv till en datakurs och på uppropet fick vi välje vilken dag vi ville gå. Jag valde torsdagsgruppen men de hade ingen ledare. Då frågade jag vad som krävs för att vara ledare och fick höra att det enda är att hålla koll på när det ska vara kaffe. Det klarar ju jag svarade jag.

Varför engagerar du dig i många olika projekt?

– Man kommer i kontakt med många människor. Jag har hållit på så här i alla tider. Om man kommer till en ny plats och inte känner några då får man många nya bekanta om man går med i sånna här grejer.

 

Fakta

Nomineringen

John-Eric har ett mångårigt engagemang för väsbybornas bästa. Osjälviskt och med stor entusiasm leder han sedan 20 år tillbaka studiecirklar i datakunskap för seniorer, vilket bland annat lett till att otaliga äldre Väsbybor lärt sig att både handla och betala sina räkningar på nätet. Han medverkar i grannsamverkan och grannstödsbilen, månar om brottsoffer och har engagerat sig för att motverka ungas droganvändning. John-Eric är även involverad i det kulturella livet. Med sitt dragspel och sina visor underhåller han vid många sammankomster i kommunen. Allt detta oförtrutet, sin aktningsvärda ålder till trots. John-Eric är en värdig mottagare av utmärkelsen Årets Väsbybo 2016.