Hallå där Christoffer Bohman!

Christoffer Bohman och västen i inlägget.
Christoffer Bohman och västen i inlägget.
Christoffer Bohman, biträdande lokalpolisområdeschef i Rinkeby, vars Facebooksinlägg om Järvapolisens och väktarnas insats efter lördagens skjutning i Kista har fått en jättespridning.
Hur känns det?

– Ja det inlägget fick fart! Jag var själv inte med i lördags men jag ville hylla de poliser och ordningsvakter som var på plats. Jag är stolt över både polisernas och ordningsvakternas insats, som faktiskt räddade liv, säger Christoffer Bohman.

På måndagseftermiddagen hade inlägget delats 442 gånger och fått 2400 likes samt över 170 kommentarer, de flesta med positiva inslag. Här är några exempel:

Lawen Redar skriver: ”Fantastisk insats! Järva behöver er och ni gör ett betydande arbete för området. Tack!”

Vilket fantastiskt jobb ni gör! All kärlek och respekt till er för ert bidrag till ett tryggare samhälle. Vi är många som värdesätter er”, skriver Jonathan Brash. 

Ann-Sofi Holm: ”Hoppas ni ser ordningsvakterna som en hjälpande hand i ert dagliga jobb.”

En del har reagerat över den blodiga västen som visas i bild. Hur tänkte du innan publiceringen?

– Jag har fått frågan om vad syftet var med att visa blodet. Jag ville visualisera polisens arbete här i Järva. Även om de här händelserna med skjutningar inte sker hela tiden så är det händelser som sker. Bilden visar en väldigt tuff vardag för de poliser som jobbar i området.

Det var vid 21-tiden på lördagskvällen som polisens larmades om att två män i 25-årsåldern hade skjutits i Kista, utanför hamburgerrestaurangen Max. 

När skotten avlossades ska det ha funnits många människor precis i närheten, men inga andra skadades. De båda männen fördes till sjukhus i ambulans.

Ingen är ännu gripen för skjutningarna som är rubricerade försök till mord/dråp.