Christina sjunger för Botkyrka i Funkismellon

Christina Linfors.
Christina Linfors.
… Christina Linfors som tävlar för Botkyrka i riksfinalen av Funkismello på Cirkus den 24 april, berätta varför du är med.

– Jag vill bevisa för världen att jag kan sjunga. Och så vill jag utsätta mig för en utmaning och göra familjen stolt. Jag har förlorat tidigare år, men i år vann jag en delplats.

Varför gick det bättre i år?

– Jag fick fler publikröster när inte Alexander Paniagua Rivera var med. Han har tidigare vunnit flera gånger. Om jag ska söka nästa år skulle jag gärna vilja sjunga en duett med honom om han vill. Det vore kul att göra The Time of Our Lives med honom.

Du ska sjunga The Winner Takes It All, varför valde du den låten?

– För att jag och min mamma älskar Abba. Jag älskar dem, det är ett heltidsintresse. Det är en känd låt och den passar min röst.

Vad gör du annars?

– Jag är 33 år och kan beskriva mig själv som en både alldaglig och omväxlande käring. Jag spelar ofta piano och sjunger, det har jag gjort hela livet. Men jag kan också spela dataspel och karaoke. Annars jobbar jag på en daglig verksamhet i Hallunda, tittar på film och håller på med Pokémon. Jag är uppvuxen i Botkyrka och bor i Hökarängen.