ANNONS

Hallå där… varför en Sollentunadag?

Före detta basketproffset och Sollentunabon Mats Levin ville göra något bra för Sollentuna. Resultatet blev Sollentunadagen som arrangeras på Aniaraplatsen på lördag 21 maj klockan 10-16.
ANNONS

Varför ordnas det här?

– Jag ville göra något för att påverka mitt område på ett positivt sätt. Det kan kännas komplext och handlingsförlamande att försöka skapa en positiv påverkan ur ett helhetsperspektiv men på lokal nivå kan det bli mer konkret, säger eldsjälen Mats Levin.

Allt började i december då han samlade olika engagerade personer med anknytning till Sollentuna.

– Vi ville titta på vad vi kan göra för att få människor att interagera mer med varandra. Det var under vårt första möte som idén till en dag kom upp. Vi vill göra något som har en positiv påverkan på Sollentuna, säger han.

Nu på lördag den 21 maj går den alldra första Sollentunadagen av stapeln på Aniaratorget. Kommunen, idrottsföreningar och Svenska kyrkan är några av de som arrangerar aktiviteter under dagen.

– Det är en blandning av aktörer och dagen är tänkt vara en mötesplats och en plattform för att inspireras och träffas, säger Mats Levin.

Han har en bakgrund som professionell idrottsman och arbetar nu med ledarskaps- och teamutveckling. En del av det arbetet är att inspirera företag och företagsledare till att utforska en större meningsfullhet i det de gör. I linje med det försöker han nu göra något som är meningsfullt för honom – att skapa mer gemenskap i Sollentuna.

– Vi har en ödmjuk inställning till vad det blir av det här första gången, säger han.

Vad ser du fram mest emot mest inför lördagen?

ANNONS

– Först och främst är det spännande att se hur det blir och vad som kommer att hända. Sedan tycker jag att det är intressant att se vad som händer med projektet efter själva dagen också.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.