ANNONS

Så ska man hålla Mörbybadet flytande

För 2017 års renoveringsbehov av Mörbybadet föreslås en summa på 5 miljoner kronor.
För 2017 års renoveringsbehov av Mörbybadet föreslås en summa på 5 miljoner kronor.
Torsten Sjögren (M), ordförande i fastighetsnämnden i Danderyds kommun.
Torsten Sjögren (M), ordförande i fastighetsnämnden i Danderyds kommun.
Framtida renoveringar av Mörbybadet föreslås beslutas om årligen – för att avgöra om de verkligen är motiverade.
– De vill inte att vi ska renovera för mycket, utan hålla igen, säger Torsten Sjögren (M).
ANNONS

Kommunen har tidigare lagt ett tak på 25 miljoner under en 10-årsperiod, för renovering av Mörbybadet. Nu föreslår kommunledningskontoret att framtida renovering ska beslutas om årligen. Detta för att kunna göra avvägningar om vilka renoveringar som faktiskt är motiverade – beroende på när ett nytt bad väntas stå klart. För 2017 års behov föreslås en summa på 5 miljoner kronor.

– De vill inte att vi ska renovera för mycket, utan hålla igen eftersom det ska byggas nytt bad framöver. Jag hoppas att inga grannar överklagar bygget nu, utan att allt flyter på enligt planen, säger Torsten Sjögren (M), ordförande i fastighetsnämnden i Danderyds kommun.


LÄS MER: Här kan nya Mörbybadet ligga


Kan vara klart om fyra år

I så fall ska det nya badhuset, enligt honom, kunna vara klart om fyra till fem år. Han säger att det inte borde finnas någon risk för att det nuvarande badet måste stänga innan det.

– Nej det tror jag inte ska vara något problem. Nu handlar det om bastuväggar och aggregat som måste bytas ut. Det är sånt som måste göras, men det är ju ingenting man stänger ner ett bad för, säger Torsten Sjögren och fortsätter:

– 25 miljoner var ett tak, och det gäller fortfarande. Men jag vet inte vad som skulle hända för att vi skulle behöva använda så mycket pengar. Vi tar ett år i taget.


LÄS MER: Badet var felbyggt från början


Fukt i väggarna

Enligt honom ska de nuvarande skadorna på badet inte påverka besökarna.
– Skadorna finns ju i konstruktionerna under bassängen. Det handlar mer om att personalen behöver vara försiktiga när de är där under. Badet är också byggt i träkonstruktion. Så när vattenånga går ut i väggarna och möter kall yttervägg blir det fuktigt i dem. Det är ingen fara på kort sikt, men det är därför vi bygger ett nytt bad med modernare konstruktion som tål mer.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.