ANNONS

Hallå där, Olle Reichenberg (M)…

Olle Reichenberg (M), kommunstyrelsens ordförande.
Olle Reichenberg (M) lämnar över rodret till Hanna Bocander (M) vid årsskiftet.
Olle Reichenberg (M) har gjort sin sista arbetsdag som kommunstyrelsens ordförande i Danderyd. I januari tar Hanna Bocander (M) över. Vad är han mest nöjd med efter sina åtta år vid makten? Och vad ska han göra nu? Mitt i slog en signal till politikern som helst vill fortsätta styra och ställa.
ANNONS

Vad är de mest nöjd med att ha uträttat under dessa åtta år?

– Det enskilda beslut som jag är mest glad över är ändå att vi fick igenom Mörby Centrum-projektet. Det var en riktig surdeg som jag och mina kollegor fick börja med när jag tillträdde. Det tror jag är ett beslut som har väldigt väldigt stor betydelse för Danderyds kommun långsiktigt. Om jag får välja en sak till så tycker jag det är kul att vi fått till en utredning om eventuell tunnelförlängning av E18.

Vad har varit svårast de här åtta åren?

– Det är ju uppenbart att hanteringen av olika byggfrågor har varit svår. Så har det alltid varit och de frågorna kommer vara svåra också framöver tror jag.

Vad ska du göra nu?

– Det vet jag faktiskt inte riktigt. Jag har haft så himla mycket att göra så jag har inte hunnit fundera. Det jag vet är att jag är landstingspolitiker och jag kommer ha en del tyngre uppdrag på sjukvårdssidan. Sedan kommer jag sitta kvar i kommunfullmäktige i Danderyd men det är ju inte så betungande.

Tidigare arbetade du som webbredaktör. Kan det vara något att gå tillbaka till?

ANNONS

– Nej det tror jag inte även om man ju aldrig vet. Jag hoppas ju att jag ska kunna jobba med politik på ett eller annat sätt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.