Hallå där, Therese Wallén!

Therese Wallén.
Therese Wallén.
Istället för två skolor ska rektor Wallén numera fokusera på en, Sofiebergsskolan. Sedan den 1 mars har alla grundskolor i kommunen var sin rektor.

Sedan 2015 har Therese Wallén varit rektor för både Fornuddsskolan och Sofiebergsskolan. Men sedan den 1 mars axlar Wallén ansvaret för enbart Sofiebergsskolan. Hon konstaterar att det är svårt att vara en pedagogisk ledare när man jobbar på två skolor. Att få fokusera på en skola är något som enligt Wallén gynnar eleverna.

Vad blir den största skillnaden?

–  Att jag får möjlighet att vara enbart på en plats och slippa springa emellan, det kommer göra stor skillnad. Det handlar om att vara en pedagogisk ledare, då behöver man vara delaktig och synlig i den dagliga verksamheten. Jag hoppas, och tror, att det ska gynna eleverna i slutändan.

Vad ser du fram emot?

– Jag ser fram emot att, tillsammans med personalen, i lugn och ro bygga på den goda grund som vi står på idag. Samt att att inför nästa läsår jobba vidare med våra utvecklingsområden.

Vad är det bästa med att vara rektor?

– Möjligheten att få vara med och göra en inverkan på barn och elever, att de får ett positivt minne av sin skolgång och god självkänsla att stå på för resten av livet. Det är en fantastisk möjlighet att som rektor få vara med och påverka.

Vad har du för långsiktiga mål för Sofiebergsskolan?

–  Att fortsätta ha höga resultat och trivsel. Det är viktigt att lägga grunden för eleverna i att vara delaktiga i sitt eget lärande. Att eleverna lär sig att successivt ta ansvar för det egna lärandet tillsammans med lärarna.