Halldrömmen i Vinsta ett steg närmare verklighet

All Star Gymnastics välkomnar tonåringar som inte har tränat artistisk gymnastik tidigare, men det är ont om tider i Åkeshovshallen (bilden). Lösningen kan bli en egen hall i Vinsta.
All Star Gymnastics välkomnar tonåringar som inte har tränat artistisk gymnastik tidigare, men det är ont om tider i Åkeshovshallen (bilden). Lösningen kan bli en egen hall i Vinsta.
Den snabbväxande gymnastikföreningen All Star Gymnastics har kommit överens med fastighetsägaren om att bygga om ett lager i Vinsta till "House of Stars" – en idrottshall för gymnastik, crossfit, dans och musik.

Går allt enligt planerna kan man öppna hallen redan i september.

– Vår vision är en hall för alla våra gymnaster, nuvarande och framtida, säger Sofie Fischer, ordförande i All Star Gymnastics.

Mycket arbete återstår och föreningen går nu ut med ett upprop bland medlemmarna och önskar att alla som kan hjälpa till med det praktiska arbetet att färdigställa de första gymnastiklokalerna i den 5 500 kvadratmeter stora hallen ska höra av sig.

Alla våningslän ska inte vara för artistisk gymnastik, berättar Sofie Fischer.

– Nej, vi tänker bredare än så. Vår egen förening ska förstås ha artistisk gymnastik och barngymnastik men vi ser också framför oss att andra föreningar kan bli hyresgäster och ha annan rörelseverksamhet. Här finns fina förutsättningar för till exempel friidrott, truppgymnastik, musik, dans, gym, crossfit, föräldra-, vuxen- och seniorgympa, parkour, innebandy, futsal eller mycket annat som barn och ungdomar gillar och mår bra av.

För att finansiera hallen ska klubben söka pengar ur fonder. Man hoppas även på stöd av Stockholms stad, vilket Sofie Fischer tror at man får då hallbristen är stor i stan. Vinsta är ett område som växer och dessutom är det trångt i närliggande Åkeshovshallen. Med en ny hall ökar chansen att fler får möjlighet att träna gymnastik, menar hon.

Om namnet House of Stars säger hon så här:

– Vår grundidé i All Star Gymnastics är att alla är stjärnor på den nivå man själv väljer och den tanken ska leva i hela detta projekt. Vi vill skapa ett hus som vimlar av gladabarn och ungdomar – alla stjärnor som håller på med det de älskar.