Han vill sälja hallen: ”Finns intressenter”

Östermalmshallen
Kan säljas.
Olle Henriksson i den gamla hallen som nu renoveras.
Olle Henriksson i den gamla hallen som nu renoveras.
Den tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg är till salu och kan hamna någon annanstans i Stockholm när den tjänat sitt syfte.
– Det skulle kunna bli en ny saluhall eller kanske för tennis, säger Olle Henriksson, projektledare vid staden.

Arbetet med i den gamla saluhallen har dragit ut på tiden. Överklaganden och mer föroreningar än vad man först räknat med är faktorer som sinkat bygget. På saluhallens hemsida står det fortfarande att planerad nyinvigning ska ske 26 april 2018, men Olle Henriksson törs inte svara på om inflyttning går att få till ens det året.

Staden har ansökt om ett förlängt bygglov för den tillfälliga hallen ända till juni 2019. Men så lång tid ska det inte behöva ta att bli klar med renoveringen av den äldre.

– Vi söker för att ha marginal. Det tar tid för tömning av den tillfälliga hallen och återställning av Östermalmstorg, säger Olle Henriksson.Matlådan på Östermalmstorg är en av finalisterna i tävlingen Årets Stockholmsbyggnad 2017 och har nominerats till flera fina arkitekturpriser.

Något som Olle Henriksson välkomnar när han försöker få bygget sålt.

– Det finns en del spekulanter som hört av sig. Några av dem tyckte jag var väldigt intressanta. Den är säljbar och och känd.Idéer om var hallen kan komma att hamna och vad den kan tänkas användas till är det bara fantasin som sätter gränser för, tycks det.

– Någon ringde och hörde om den kunde fungera som bilhall, men den går nog också att använda inom idrotten. Det finns duschar och den har en öppen planlösning. Den kanske skulle funka som tennishall?

Olle Henriksson lyfter fram att den 1 970 kvadratmeter stora hallen är inkörd ”och att folk vet vad den går för” men vill inte störa en eventuell budgivning med att sätta en prislapp.

– Jag skulle gärna ha in så mycket som möjligt, särskilt som renoveringen av den gamla hallen passerat budget.

Den köptes för 102 miljoner. Är man nöjd om man får tillbaka hälften?

– Då är man väldigt nöjd, säger Olle Henriksson och skrattar.