Hallunda Centrum får ny ägare – lovar att satsa

Hallunda centrum.
Hallunda centrum.
Hallunda centrum får ny ägare.
- Botkyrka är en mycket intressant kommun och vi kommer göra stora satsningar i Hallunda Centrum för att återigen efter 4-5 tuffa år skapa ett levande centrum, säger Elias Georgiadis, VD för Sterner Stenhus Fastigheter AB i ett pressmeddelande.

Hallunda centrum har haft problem med butiker som flyttar under en lång tid. Nu tar en ny ägare över som lovar förändring i gallerian. Företagets vd Elias Georgiadis är uppvuxen i Botkyrka och har enligt kommunen stor kunskap om kommunen

– Jag har växt upp i området och har varit i centrum ända sedan jag var liten och gick dit för att panta burkar, säger Elias Georgiadis till Mitt i Botkyrka Salem.

Vad som ska hända i centrum vill han dock inte säga än. Men det finns några saker att ta tag i menar han.

– Vi måste titta på hur centrum mår. Centrum har för mycket tomma lokaler. Till dem måste vi få bra hyresgäster, säger Elias Georgiadis till Mitt i Botkyrka Salem

En annan sak de ska titta på är gallerians skick.

– Det kan vara utvändigt, tak eller i garage. Det har nog inte lagts in så många kronor i centrumet på många år.

En tredje sak de nya ägarna vill titta på är säkerheten. Centrum har drabbats av flera rån och inbrott de senaste åren.

– Det finns många saker att titta på. Om alla inblandade i centrum hade skött sig bra skulle inte centrum ha sett ut som det gör i dag. Om några veckor kanske jag kan säga mer om vad vi ska göra, säger Elias Georgiadis.

Pressmeddelandet på Botkyrka kommuns hemsida har fått överskriften ”Äntligen händer det i Hallunda centrum” och näringslivschefen Anna Anderberg låter hoppfull:

– Att Sterner Stenhus Fastigheter AB köper Hallunda centrum är en efterlängtad och mycket positiv satsning då Hallunda Centrum länge stått still i sin utveckling, säger Anna Anderberg som är näringslivschef på Botkyrka kommun i pressmeddelandet.

Läs också: Hallunda centrum i konkurs – ny ägare tar över

Läs också: Hotade med automatvapen – glädjen borta efter andra rånet