ANNONS

Festligt när saluhallen i Hallunda öppnade

Hallunda Saluhall
Nu är saluhallen igång. "Många hade nog dömt ut Hallunda centrum" sade Emanuel Ksiazkiewicz (S) och berättade att han varit en av dem.
Förberedelserna pågick in i det sista.
På fredagen öppnade saluhallen i Hallunda centrum.
ANNONS

Nu är Hallunda saluhall i Hallunda centrum invigd. Förberedelserna pågick in i det sista. Kön var inte lika lång som när H&M Outlet öppnade samma datum förra året – men desto bredare.

Fylldes på av nyfikna

Saluhallen fylldes snabbt på av nyfikna Botkyrkabor och tillresta och det blev nästan svårt för Mitti:s reporter att komma fram på sina håll.

– Många har varit på oss om att öppna en sushi i området. Vi har sedan tidigare två andra sushibutiker, sade Diana Zino från Norsborg som är med och driver Sushi Time tillsammans med Rania Zino och Jean Hamzou.

Sushi Time. Diana Zino

Diana Zino på Sushi Time. Foto: Anders Björklund

Kommunalrådet: ”Många hade dömt ut”

Invigningstalade gjorde Elias Georgiadis som är vd på Hallunda centrums ägare Sterner Stenhus och kommunalrådet Emanuel Ksiazkiewicz.

– Jag är själv från Norsborg. Och det var nog många som hade dömt ut Hallunda centrum. Men nu känns centrum starkare än någonsin, sade kommunalrådet Emanuel Ksiazkiewicz i invigningstalet.

Hektiskt in i det sista

Förberedelserna pågick in i det sista. Rosetten på invigningsbandet fick en rosett någon minut över den officiella öppningstiden klockan 12. Några minuter innan ställde Greek Gourmeterie ut en krukväxt vid sin entré.

– Det har varit folk här och jobbat till klockan fem på morgonen, sade Elias Georgiadis när han talade med Mitt dagen innan öppningen.

ANNONS

Tassos Kefalidis

Tassos Kefalidis på Greek Gourmeterie bjuder Nezhat på ett smakprov av ”halva” en grekisk specialitet. Foto: Anders Björklund

Hallunda saluhall

Lempi Nilsson från Hallunda och Sylvia Glovaki från Eriksbergsåsen väntade på öppningen. Foto: Anders Björklund

Innan portarna till saluhallen öppnats träffade Mitt i Sylvia Glovaki från Eriksbergsåsen. Hon hade tagit sikte på Polmarket.

– Jag har bott här i 30 år. Det finns mycket polacker i Botkyrka. Ibland undrar jag nästan om jag är Polen, säger hon och skrattar.

Samtidigt som butikerna i saluhallen öppnade också kaféet Cinque X Cinque på Ljustorget och Elon Ljud och Bild i Hallunda centrum.

Emanuel Ksiazkiewicz och Elias Georgiadis muntra under invigningstalet.

Emanuel Ksiazkiewicz (S) och Elias Georgiadis muntra under invigningstalet. Foto: Anders Björklund

Hallunda saluhall

Samtidigt som saluhallen öppnade också kaféet Cinque X Cinque på ljustorget och Elon Ljud och Bild. Foto: Anders Björklund

Isaks Delikatesser.

Tumbabon och köksmästaren Mehmet Sarikurt besökte sin gamla adapt Ihsan på Isaks Delikatesser. Foto: Anders Björklund

Greek Gourmeterie

Upplagt för invigning. Foto: Anders Björklund

B Beirut

Mor och dotter. Fadia Malki och Karis Malki på B Beirut stod i men hade tid för ett foto. Foto: Anders Björklund

Tjuvtitta in i Hallundas nya saluhall: ”Centrums hjärta”

ARTIKELN UPPDATERAS

ANNONS