ANNONS

Hälsa på i den här vackra Enskedeträdgården

tradgard-enskede-3
På baksidan har Pia Rynnert ett växthus som är uppvärmt året om.
På söndag är det dags för Tusen trädgårdar. Pia Rynnert visar upp sin parhusträdgård i engelsk stil i Gamla Enskede.
Senast hon var med kom det 200 besökare.
ANNONS

Rosor, luktärtor och höga häckar. På söndag kan du kika in i Pia Rynnerts parhusträdgård i Gamla Enskede. De är en del i evenemanget Tusen trädgårdar då många öppnar upp sina trädgårdar för allmänheten.

Det är andra gången som Pi Rynnert är med.

– Förra gången kom det 200 personer, jag hade räknat med 20. Jag hade en kompis hos mig som skulle hålla mig sällskap, men vi fick inte mycket sagt till varandra. Men det är en väldigt trevlig tillställning. Jag brukar säga att jag är nördig och då är det roligt att träffa andra som också är trädgårdsintresserade, säger Pia Rynnert.

tradgard-enskede1

Tillbringar all ledig tid i trädgården

Hennes 200 kvadratmeter stora trädgård i Gamla Enskede är i engelsk stil med mycket blommor och höga häckar.

– På framsidan är det ett trädgårdsrum med mycket fuchsior. Sedan är det en gång till ett trädgårdsrum på baksidan med rejält höga häckar, det blir väldigt privat. Det finns en sittplats under ett äppelträd och i trädet växer det en honungsros, berättar Pia Rynnert.

Pia Rynnert har också ett uppvärmt växthus, så trädgårdsarbetet lever året om. Hon tillbringar nästan all sin lediga tid i trädgården.

ANNONS

Vad har du för råd till trädgårdsnybörjare som kanske drömmer om en likadan trädgård som du har?

– Det bästa är att ta det lite lugnt, men det vill folk inte höra. Det är bra att sikta in sig på en del av trädgården och försöka acceptera att resten kanske inte är som  man vill. De kan också vara bra att se om en viss växt funkar på en plats. Jag har slösat mycket pengar på växter som jag har fått ta bort efter ett par år för att de inte funkar.

tradgard-enskede2

Fakta

Här kan du inspireras av trädgårdar

Tusen trädgårdar är ett landsomfattande event. Nu på söndag den 1 juli öppnas trädgårdar, stadsodlingar,  kolonilottsområden och gemensamhetsodlingar runt om i landet för allmänheten.

Om du vill besöka Pia Rynnerts trädgård finns den på Skogsvägen 14 i Gamla Enskede.

Den som vill veta hur man lyckas med sina dahlior kan till exempel besöka Dahliaträdgården i Enskedeparken. Där är Dahliaentusiasterna på plats för att dela med sig av sina kunskaper. Adressen är Enskedegårdsväg 19.

Hela listan över medverkande trädgårdar/odlingar i Stockholm och i landet finns på sajten tradgardsriket.se

ANNONS