Hamburgarstugan kan få ny plats

Färdigstekt på Hamburgarstugan.
Färdigstekt på Hamburgarstugan.
I veckan stängde Hamburgarstugan för att flytta in i en foodtruck. Men nu finns en chans att det omtalade matstället kan nyöppna nära den gamla adressen.

– Vi tittar på en tomt tvärs över gatan, säger Mikael Jönsson på Täby kommun.

Det var förra året som Hamburgarstugan på Täbyvägen fick problem när grannar klagade på matos och lukt.

Dessutom saknades bygglov för delar av fastigheten och kommunen gav därför besked om att verksamheten inte kunde vara kvar. Sedan dess har framtiden varit mycket oviss.

Nu finns dock en möjlighet för det populära matstället att kunna öppna på nytt, enligt Mikael Jönsson som är mark- och exploateringsingenjör på Täby kommun.

– De har kontaktat oss med önskemål om att hitta en plats i närområdet. Vi har tittat på det och föreslagit en tomt tvärs över gatan.

Enligt honom inväntar kommunen nu en bygglovsansökan från ägarna. När det kommit in så kan diskussionerna fortsätta men hur det slutar är än så länge oklart.

– Om det inte funkar så får vi se om det finns andra möjligheter att lösa det här.

Vad tror du grannarna tycker?

– Utgångspunkten är att den nya lokalen byggs på ett sätt så att det inte stör grannarna med lukt.

I början av året kunde Mitt i berätta att ägarna hade planer på att flytta in i en foodtruck i stället. Nu är det klart att det blir så, åtminstone tillfälligt.

I måndags serverade Hamburgarstugan mat för sista gången och lokalen är igenbommad, berättar Omid Keshtgar som är en av ägarna.

– Det känns vemodigt. Vi är många som arbetat hårt och det har gått bra men nu är det stängt.

Han tror att foodtrucken kan vara igång om ett par veckor. Var exakt de ska hålla till vet han inte än men tanken är att stå någorlunda nära den gamla restaurangen.

– Bilen är en tillfällig lösning och vi hoppas självklart att kommunen ska erbjuda en fast plats där vi kan öppna som förut, säger Omid Keshtgar.