Hammarby IP kan återinvigas till våren

nya kanalplan
Till våren är det sagt att Hammarby IP ska vara spelbar.
Till våren ska nya Kanalplan, Hammarby IP invigas som allsvensk arena. De som eventuellt tänkt ta bilen dit bör dock tänka om.

Du som promenerat förbi Kanalplan på sistone har säkert sett att ombyggnaden av fotbollsarenan på östra Södermalm snart är klar.

Projektledare Thomas Helland på idrottsförvaltningen menar att allting pekar på att den kommer vara spelklar till damallsvenskan drar igång i vår.

Det är först och främst Hammarbys damlag som kommer att spela här, även om planen kommer kunna nyttjas av skolor och av Bajens äldre pojk-och flicklag.

Renoveringen av Kanalplan drar ut på tiden

Få parkeringsplatser

Enligt Hammarby fotboll har damlaget ett publiksnitt på 712 besökare per match. När gäster från andra allsvenska städer, som Linköping, Malmö och Göteborg, kommer på besök uppstår frågan om parkering. Arenan ligger mitt i ett bostadsområde, inramad av två grönområden: Stora Blecktornsparken och Tullgårdsparken och lider alltså av samma problematik som Zinken. Vart ska bilburna besökare parkera?

– Det finns inte en chans att skapa nya p-platser så egentligen är inte så klokt att ta bilen hit. Men det finns ju parkeringsplatser på gatorna runtomkring i såfall, säger Tomas.

Hammarby fyller 120 år – men firandet dröjer

Herrarna kan spela

Publiktrycket på arenan kan öka ännu mer, om exempelvis Hammarbys A-lag herrar spelar här. Jesper Pershagen på Hammarby fotboll menar att det kan bli så även om herrlaget har sin hemvist utanför Söder.

– Det är Årsta IP och Tele2 arena som gäller i första hand. Det är absolut inte omöjligt att det kommer att spelas någon träningsmatch där men i övrigt ska den ses som damernas hemmaarena på samma sätt som herrarnas är Tele2.

Hammarbys damer mot premiär – utan hemmaplan