ANNONS

Hammarby flyttar till Nacka

Kennedy Bakircioglu tränar med Hammarby på Årsta IP.
Kennedy Bakircioglu och Hammarby byter Årsta IP mot Nacka IP.
Nacka IP.
Nacka IP.
Nacka har fått en allsvensk fotbollsklubb. Åtminstone tillfälligt. Nu när Hammarby bygger nytt klubbhus på Årsta IP tränar klubben regelbundet på Nacka IP.
– Jag tror ingen vet om att vi är här, säger Hammarby Fotbolls kommunikatör Axel Pershagen.
ANNONS

Flera gånger varje vecka promenerar allsvenska fotbollsstjärnor som Kennedy Bakircioglu, Jiloan Hamad och Muamer Tankovic från parkeringen på Nacka IP och in i fotbollstältet. Utan att väcka någon större uppmärksamhet.

– Vi byter om på Årsta IP eller Tele2 och kommer hit fyra och fyra i bilar. Jag tror inte ens att gymnasiet som ligger intill vet om att en allsvensk fotbollsklubb tränar här, säger Axel Pershagen.

Ni passar inte på att försöka ragga nya supportrar?

– Nej, problemet är ju att det inte går att ta in publik i tältet, det är ju låst under träningen. Publiken skulle bara se spelarna i tio sekunder när de går in i tältet. Annars hade det varit en rolig grej.

Hammarbys Arnór Smárason i träning på Årsta IP. Foto: Pekka Pääkkö

Tränat i Nacka sedan januari

Tills det nya klubbhuset står färdigt på Årsta IP i början av hösten kommer Hammarby att träna på Nacka IP, Tele2 Arena och Hammarby IP. Klubben har tränat regelbundet på Nacka IP sedan i januari.

ANNONS

– Så fort vädret har varit för dåligt för att träna på Årsta har vi varit här. Det är en rätt bra hall när det inte är varmt ute och man vill ha lite behagligare temperaturer, säger Axel Pershagen.

ANNONS