Hammarby sparkar Olof Unogård

Hammarbys damtränare Olof Unogård får sparken.
Hammarbys damtränare Olof Unogård får sparken.
Hammarby avskedar damlagets tränare Olof Unogård.
Enligt Hammarby IF Fotbolls styrelse har han ”avsiktligt brutit mot givna instruktioner”.

Hammarby Fotboll IF skriver på sin hemsida att styrelsen har tappat förtroendet för damtränaren Olof Unogård. Enligt styrelsen har han ”vid upprepade tillfällen överskridit sina befogenheter, åsidosatt fastlagda rutiner samt avsiktligt brutit mot givna instruktioner.”

– Det är hårda ord. Jag har varit medveten om att de tycker att jag har överskridit mina befogenheter gällande spelarbudgeten. Jag har försökt vara tydlig med att budgeten vi har haft inte räcker till i damallsvenskan och att vi behöver höja den. Där har vi helt enkelt inte varit överens om vägen framåt. Jag har gått ganska hårt fram och gjort mig obekväm, säger Olof Unogård till Fotbollskanalen.

Grahm tar över

Ny huvudtränare för Hammarbys damer blir Ann-Helén Grahm, 46. Hon har tidigare tränat Stattena i damallsvenskan och varit assisterande förbundskapten för damlandslaget. Hon kommer närmast från samma uppdrag hos det skotska damlandslaget.

– Vi är mycket nöjda med att vi har lyckats rekrytera Ann-Helén som ny huvudtränare, det är en mycket meriterad tränare med kunskaper, erfarenheter och nätverk som kommer att vara viktiga för oss i vår fortsatta satsning på damverksamheten i Hammarby, säger klubbens ordförande Richard von Yxkull till Hammarbys hemsida.

”Stolta traditioner”

Ann-Helén Grahm ser fram emot uppgiften.

– Jag är mycket glad, hedrad och tacksam över möjligheten att få leda och träna Hammarbys damer. Förutom det faktum att Hammarby har en omfattande historia med många stolta traditioner att förvalta så känner jag att det finns såväl kvalitet som potential och framåtanda i föreningen, bland supportrar och inte minst bland spelarna. Jag ser verkligen fram emot att få börja jobba med en mycket ambitiös spelar- och ledargrupp säger Ann-Helén Grahm.