Hammarby bjuder in nyanlända till boxningsringen

Ali Hussein kom som ensamkommande flyktingbarn, 15 år, från Afghanistan. Nu är han 20 och toppboxare ( med i Atleterna i SVT). Box i Bajen, bor STSL.
För Ali Yusefi blev boxningen en räddning när han som 15-åring kom ensam till Sverige.
För att integrera ensamkommande ungdomar i samhället bjuder Hammarby boxning in till nya träningspass. Bland tränarna finns boxaren Ali Yusefi, känd från tv-programmet Atleterna, som själv kom till Stockholm som ensam flykting för fem år sedan.

Hammarbys chefstränare Joel Grandell kommer tillsammans med Ali Yusefi att hålla i tre boxningspass i veckan för nyanlända som vill prova på sporten. Utövarna får lära sig boxning med hjälp av både svensk- och daritalande tränare.

Som 15-åring kom Ali Yusefi ensam till Sverige från Afghanistan och så småningom började han träna i Hammarbys boxningslokaler på Kocksgatan på Södermalm. Då var Joel Grandell den som tog emot Ali och introducerade honom för sporten. Nu står de enade tillsammans för att välkomna nya nyanlända till klubben.

Sedan Ali började boxas i Sverige har han gått 30 matcher och varit rankad etta i landet.

– Jag gillade att träna och jag gillade alla kompisar. Då började livet på riktigt kände jag, beskrev Ali Yusefi sin första tid i Hammarby när Mitt i träffade honom i höstas.

Då var han aktuell i SVT:s dokusåpa Atleterna. Nu kretsar livet främst kring integrationsprojektet i Hammarby och att utbilda sig till personlig tränare.