ANNONS

Hammarbyskolan norra springer för Musikhjälpen

Eleverna springer en slinga på 400 meter. Efter fem varv får de en godis modell nyttigare.
Eleverna springer en slinga på 400 meter. Efter fem varv får de en godis modell nyttigare.
Förra året hoppade eleverna på Hammarbyskolan norra hopprep och samlade in pengar till andra barn i världen. Nu gör de en ny insats för Musikhjälpen, som i år samlar in pengar till ”Alla har rätt att funka olika”. Fast i år ska eleverna inte hoppa rep utan springa på skolgården.
ANNONS

– Vi har skickat ett brev till alla föräldrar på skolan, med lite information om vad det går ut på. Förra året samlade vi in över 20 000 kronor. Fantastiskt hur våra barn här kan hjälpa andra barn i världen. Hjältar! säger  Rudolf Carneholm, idrottslärare på skolan i Hammarbyhöjden.

400 meter lång slinga på skolgården

I fjol var det alltså hopprep som gällde och eleverna belönades med en skumtomte för varje 1 000 hopp de gjorde. Barnen överträffade alla förväntningar och fick tillsammans ihop 1,6 miljoner hopp. Lagret med skumtomtar länsades och Rudolf Carneholm fick ge sig iväg och jaga fatt i fler.

I år ska eleverna springa eller gå en 400 meter lång slinga på skolgården. Den 5–14 december samlar de varv och ser hur långt i världen de kommer tillsammans.

Skumtomtens tid är förbi

Skumtomtens tid är emellertid förbi. Den här gången har Rudolf Carneholm fixat sockerfritt och fiberrikt godis med naturliga färger och aromer från ett företag som specialiserat sig på att producera nyttigare godis.

Hammarbyskolan

Rudolf ”Rulle” Carneholm, idrottslärare på Hammarbyskolan norra, har tagit initiativ till insamlingen. Här syns han i gympasalen med elever i dåvarande årskurs 4 i december i fjol. Foto: Anna Z Ek

”Barnen kommer få en liten liten liten godis för varje 5 varv (två kilometer) de går eller springer. Vi stärker oss själva. Blir medvetna om att olika är bra. Vi hjälper andra människor runt om i världen. Vi gör skillnad tillsammans!”, skriver Rudolf Carneholm i brevet till föräldrarna på skolan.

ANNONS

Insamlingssida redan öppnad

En insamlingssida är redan öppnad hos Musikhjälpen och pengar har börjat trilla in – innan eleverna ens hunnit börja samla varv.

– Och flera föräldrar har redan hört av sig och pratat om att de kanske ska ha en parallell aktivitet och insamling, räkna trappsteg eller använda stegmätare eller nåt. Det är ju skitkul, vi vill gärna ha igång föräldrarna också, säger Rudolf Carneholm.

Fakta

Elfte året med Musikhjälpen

Musikhjälpen har sänts i Sveriges Radio före jul varje år sedan 2008.

Tre programledare sitter inlåsta i en glasbur sex dygn utan fast föda samtidigt som de sänder radio och uppmanar alla att hjälpa dem samla in pengar till välgörenhet.

Summan som har samlats in har vuxit för varje år hittills.

2017 samlade Musikhjälpen in över 74 miljoner kronor till ”Barn är inte till salu”.

I år sänds Musikhjälpen 10–16 december från Stortorget i Lund. Temat för insamlingen är ”Alla har rätt att funka olika”.

Människor med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper. Enligt uppskattningar går så många som 9 av 10 barn med funktionsnedsättning inte i skolan.

Källa: Musikhjälpen

  <style>” title=”</p> <style>   <style>

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.