Nu är det klart: Hammarbyspelaren går till Manchester United

Lotta Ökvist går från Hammarby till Manchester United
Bajens Lotta Ökvist går till Manchester United.
Fotbollsspelaren Lotta Ökvist från Hammarby går över till Manchester United. Det skriver Hammarby fotboll på sin hemsida. Vänsterbacken blir därmed den första kvinnliga svenska spelaren att gå till det engelska laget.

Lotta Ökvist har spelat i Hammarby sedan sommaren förra året. Hon kommer närmast från Orlando Pride och har bidragit mycket  till att Bajen gjort 48 mål under de inledande omgångarna i Elitettan, skriver Hammarby fotboll på sin hemsida.

– Vi hoppas att Lotta trivts så pass bra i Bajen att hon vill komma tillbaka i framtiden, säger sportchef Johan Lager till Hammarby fotboll.

Lagkamrat med stora stjärnor

Norrbottniskan blir bland annat lagkamrat med VM-spelare som Englands back Abbie McManus, Skottlands anfallsduo Jane Ross och Lizzie Arnot, samt Hollands mittfältare Jackie Groenen.

Lotta Ökvist ersätter den tidigare vänsterbacken Alex Greenwood som nyligen gått till Lyon.

Bajen löser ut Lotta Ökvist från sitt nuvarande avtal. Hon skriver kontrakt med “Red Devils” på två år, med möjlighet till förlängning.

– Jag vill tacka Hammarby IF för ett lärorikt och utvecklande år. Från att ha åkt ur Damallsvenskan till att direkt kämpa om uppflyttning, det visar att klubben har något bra på gång. Jag hoppas få komma tillbaka i höst för att fira ett avancemang, och att mina insatser för klubben förhoppningsvis varit en bidragande del till en uppflyttning, säger Lotta Ökvist till Hammarby fotboll.