ANNONS

Hamnade öga mot öga med inbrottstjuv

När Jenny Heindow Janssons dotter var ensam hemma hamnade hon öga mot öga med en inbrottstjuv. Trots att det var mitt på dagen och dörren var låst.

– Man blir ju förtvivlad att ens barn inte ska kunna vara trygga hemma.
ANNONS

För familjen, som bor i Tallkrogen, är det inte första gången deras hus blir utsatt för inbrott. Efter att de förra sommaren blev av med tillhörigheter och fick flera fönster förstörda installerade de nya larm överallt.

Men vare sig larm eller de lampor som tänds när någon rör sig i trädgården på natten aktiveras mitt på dagen när någon i familjen är hemma. När Jenny Heindow Janssons 18-åriga dotter satt inne i köket och åt lunch på måndagen hörde hon hur det brakade till någonstans i huset.

– Vi har som en veranda med ett fönster in till hennes rum. Där hamnade hon öga mot öga med en man som höll på att bryta sig in i huset med en kofot.

När mannen fått syn på dottern sprang han snabbt därifrån. Jenny Heindow Jansson gissar att han sett att bilen var borta och att dörren var låst och tänkte att ingen var hemma. Inbrottet är polisanmält och fönstret ska lagas. Men Jenny tycker att det är fruktansvärt att hennes dotter fick uppleva det här, igen. Hon var också ensam hemma vid det inbrott som skedde i somras.

– Det är jättehemskt att man inte ska kunna känna att ens barn är trygga hemma på dagen medan man är på jobbet. Min man har bokat in ett möte med väktarbolaget för att höra vad man mer kan göra. Men vi har ju larm och lampor och dekaler. Jag vet inte vad vi kan göra mer.

I april rapporterade Mitt i om att flera inbrott skett i tät följd i Tallkrogen. Peter Aasa, kommunpolis i Farsta, har ännu inte uppdaterat över hur inbrottsstatistiken sett ut i maj.

– Tips är att alltid ha dörrar och fönster låsta när man är hemma. Ringer någon på dörren ska man inte gömma sig utan visa att man är hemma. Om man inte vill öppna dörren kan man se till att synas genom ett fönster.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.