ANNONS

Våldtäktsmisstänkt i Rågsved släppt: ingen DNA-träff

Polisen har tidigare gått ut med en fantombild på den misstänkte våldtäktsmannen.
Polisen har tidigare gått ut med en fantombild på den misstänkte våldtäktsmannen.
En man greps och anhölls under onsdagen misstänkt för en våldtäkt och två våldtäktsförsök i Rågsved. Under kvällen släpptes han på fri fot i brist på bevis. Mannens DNA gav ingen träff i polisens register.
ANNONS

Under våren och sommaren har två våldtäkter och två överfall mot kvinnor inträffat i Rågsved. Natten till den 7 juli överfölls och våldtogs en kvinna av en för henne okänd gärningsman. Vid 18-tiden den 14 juni våldtogs en annan kvinna utomhus.

Polisen har misstänkt att det handlar om en och samma gärningsman, utifrån kvinnornas beskrivning av honom. Under onsdagen greps en man som misstänktes för tre av brotten.

– Det jag kan bekräfta i nuläget är att vi har en man som är gripen misstänkt för en våldtäkt och två våldtäktsförsök i Rågsved, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen och fortsätter:

– Bland annat handlar det om att vi ska få dna-svar, när vi har det kommer vi att berätta mer, säger Carina Skagerlind.

Mannen släpptes senare under kvällen. Hans DNA gav ingen träff i polisens register.

”Den man som gripits och anhållits som misstänkt för våldtäkt och försök till våldtäkt i Rågsved kommer omedelbart försättas på fri fot.” skriver polisen på sin hemsida.

– Vårt utredningsarbete fortsätter med det förundersökningsmaterial vi har med videosekvens och fantombild, säger polisens presstalesperson Ola Österling till P4 Stockholm.

Gick ut med fantombild

I början på september efterlyste polisen tips från allmänheten och gick ut med en fantombild, framtagen med hjälp av en av de utsatta kvinnornas vittnesmål.

– Vi har vittnesuppgifter från flera, men en målsägares uppgifter ligger till grund för den här bilden, sade Åsa Hansson, förundersökningsledare på enheten för grova brott, i samband med att bilden publicerades.

ANNONS

Polisen söker misstänkt våldtäktsman – går ut med fantombild

Polisen har också kallat in 200 personer till dna-topsning för att få fast gärningsmannen.

Fler personer ska nu fortsättningsvis topsas uppger polisen, enligt P4 Stockholm.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.