ANNONS

Han är Signalistens nya vd

Per Anders Hedkvist har varit vd för Stockholm stads bostadsförmedling och trafikdirektör på Stockholm stads trafikkontor.
Och så är han före detta Jungfrudansenbo och har jobbat i spärren i Västra skogen.
ANNONS

Per Anders Hedkvist blir ny vd för bostadsstiftelsen Signalisten efter Catarina Johansson Nyman som slutar den 24 oktober.

Hedkvist kommer närmast från eget konsultföretag med inriktning mot stadsbyggande och infrastruktur. Han har tidigare varit vd för Stockholms stads Bostadsförmedling 2004-2011 och trafikdirektör på Stockholm stads trafikkontor 2011-2015.

LÄS MER: Där slutar Signalistens vd

Som Lokaltidningen Mitt i Solna kunde berätta igår beror vd-bytet på att bostadsföretaget ska byta inriktning med ökat fokus och ansvar för bostäder åt flyktingar och nyanlända.

Vad innebär Signalistens nya inriktning?

– Egentligen är det för tidigt att säga något om. Jag ska sätta mig in i förväntningarna från kommunledning och styrelse på stiftelsens fortsatta utveckling så snart jag är på plats. Men den bild man har är att Signalisten ska bli ett mer effektivt verktyg i att anta de bostadsfrågor som Solna och andra kommuner står inför. Det handlar inte bara om nya människor som kommer hit utan även att vi växer som vi gör. Det finns flera aspekter i det.

Fler hyresrätter står också på agendan.

– Det är ett viktigt uppdrag hos Signalisten och förhoppningen är att vi ska kunna öka takten. Men först vill jag sätta mig in i vilka projekt man har i gång.

Per Anders Hedkvist har arbetat som konsult med ett flertal projekt i Solna den senaste tiden. Bland annat med bostäder i kvarteret Banken i Solna centrum, men också i Huvudsta och Ekelund.

ANNONS

Han har även en privat koppling till Solna.

– Jag har bott på Jungfrudansen i Solna när jag va kring 18-25 år. Jag tyckte om många saker i Solna, bland annat att de fantastiska biblioteken. Jag gillade böcker och tidskrifter så det använde jag mig mycket av. Sen så pluggade jag då, så jag satt ofta och jobbade extra i spärren i Västra skogen.