Han är årets Älvsjöföretagare

Anders Olsson har utsetts till Årets Älvsjöföretagare. Hans semlor har fått en rad priser.
Anders Olsson har utsetts till Årets Älvsjöföretagare. Hans semlor har fått en rad priser.
Anders Olsson, ägare av Älvsjö konditori och bageri har utsetts till Årets Älvsjöföretagare.
I 50 år har han drivit bageriet.
– Jag brinner för det här hantverket. Jag är själv ett kakmonster, säger han skämtsamt.

För 80 år sedan startade Älvsjö konditori och bageri. Redan då Anders Olssons pappa Tore involverad i verksamheten.

Sedan 50 år är det Anders Olsson som driver det anrika bageriet, som framför allt är känt för sina prisbelönta semlor.

I en intervju i Lokaltidningen Mitt i för två år sedan uppskattade han att han nog bakat en miljon (!) semlor genom åren. Då var det semmeltider och 7 500 semlor bakades per dygn.

– Det är verkligen ett råslit, en sanslös massa bullar. Vi bakar fortlöpande från morgon till kväll, så att de alltid serveras färska och nyfyllda. Finns det något värre än en vetebulle som fått stå i kylskåp? Nej fy! sa Anders Olsson med en rysning.

Det är också användningen av äkta råvaror, grädde och smör, som bidragit till juryns beslut att ge Anders Olsson utmärkelsen. Samt den långa tiden som aktiv företagare.

Själv är han glad över plaketten från föreningen Älvsjöföretagarna.

– Jag är hedrad och förvånad. Jag trodde mest att det var nyetablerade företag som fick utmärkelsen. Men jag är smickrad, det här piggar upp, säger Anders Olsson.