ANNONS

Han bakar godaste semlan

”Jag tycker Mitt i:s omdömen låter bra”, säger en glad Henrik Hellberg, ägare till Malmens konditori, som tog hem priset för årets bästa semla.
”Jag tycker Mitt i:s omdömen låter bra”, säger en glad Henrik Hellberg, ägare till Malmens konditori, som tog hem priset för årets bästa semla.
Haninges godaste semla? Du hittar den på Malmens i Handen. Det slår Lokaltidningen Mitt i fast.

– Bullen är viktigast, säger ägaren.
ANNONS

I dag är det fettisdagen och Lokaltidningen Mitt i är såklart inte sämre än att vi gjort ett test av olika semlor i Haninge lagom till fikat. Vår fyra man starka panel har tittat, smakat – och bedömt.

Och vinnaren är inte okänd i branschen. Henrik Hellberg, ägare av segrande Malmens konditori, har tidigare tagit hem samma utmärkelse när Aftonbladet testat semlor. Då var han på Jalles hembageri i city. Nu tar han hem titeln efter två år vid rodret på Malmens. Och förklarar segerreceptet:

– Vår semla är gjord på traditionellt sätt. Locket ska vara ganska stort och man ska kunna peta av grädden runt om och äta hela semlan som en smörgås. Vi har mycket kardemumma i bullen, äkta grädde och äkta mandelmassa med små bitar i, säger han och betonar vikten av en bra bulle.

– Bullen ska vara färsk, helt enkelt, och vara gjord med fördeg.

Vår panel kom med omdömen som ”den perfekta semlan”, ”traditionell” och ”inte för söt grädde”. Är du en perfektionist?

– Jag är engagerad i att göra resultatet så absolut bra som bara är möjligt. Det måste du göra i dag, annars är du inte med i matchen.

Enligt Henrik Hellberg, som startade försäljningen av semlor redan runt nyårshelgen, säljer Malmens konditori 20 000 semlor under säsongen. Och bara i dag förväntar han sig sälja 3 000.

– Jag hör fler och fler besökare som kommer utifrån, som Enskede, Tyresö och Dalarö, men det är ju här i Handen vi är som kändast.

Vi på Mitt i säger såklart grattis.

ANNONS
Fakta