Han blev Årets företagare

Aleksandar Kunovac.
Aleksandar Kunovac.
Solnabon Aleksandar Kunovac, som driver Spångaföretaget Brovex mekaniska verkstad, har utnämnts till Årets företagare i Stockholms stad av Företagarna.

31-årige Solnabon Aleksander Kunovacs tog över rollen som vd för företaget, som är leverantör av precisionsdetaljer och mekaniska system, för sex år sedan. I går utsågs han till Årets företagare i Stockholms stad av Företagarna.

Verksamheten startade redan 1972, då Aleksandars pappa startade eget. Aleksandar själv började i tidig ålder följa med sin pappa till jobbet varje helg och började sedermera extra- och sommarjobba på företaget.

Fakta

Juryns motivering

Mod, vilja och delaktighet är det sammanfattande framgångsreceptet för Årets Företagare Stockholms stad 2016. Årets Företagare visar att det är viktigt att våga! Våga lyssna på kunderna, våga göra stora investeringar och att alltid ligga steget före. Detta kombinerat med en stark vilja till att skapa delaktighet med de anställda för att nå ständiga förbättringar och vara i framkant även när det gäller kvalitet och hållbarhet.

Med en omsättningsökning på 230 procent på bara sex år, i en bransch som ofta sägs vara på tillbakagång, visar denna energiska entreprenör att svensk legotillverkning fortfarande kan vara en konkurrenskraftig affär.

Årets Företagare Stockholms stad 2016 visar även att strategiskt tänkande inte har med ålder att göra. Och att en bakgrund från ett annat land kan en vara en viktig framgångsfaktorer när det gäller att skapa värde, arbetstillfällen och utvecklingsmöjligheter både här hemma och utomlands.