ANNONS

Han blir nytt oppositionsråd

Mikael Lindström.
Mikael Lindström.
Socialdemokraterna i Värmdö har fått en ny talesperson. Igår valdes den tidigare politiske sekreteraren Mikael Lindström till oppositionsråd.
ANNONS

Efter 15 år som Värmdöpolitiker beslutade Annika Andersson Ribbing (S) tidigt i november att lämna sitt uppdrag som oppositionsråd, en plats hon haft sedan 2012. Under partiets medlemsmöte igår valdes hennes nya efterträdare; Mikael Lindström.

– Jag är verkligen glad över att ha fått medlemmarnas förtroende att bli Värmdös nya oppositionsråd. Värmdö är en fantastisk kommun, men den behöver bli ännu bättre att leva och arbeta i. Jag är beredd att ta det ansvaret, säger Mikael Lindström.

Lindström har tidigare varit politisk sekreterare och engagerade sig politiskt 2012 i samband med att Munkmoraskolan i Gustavsberg var nedläggningshotad.

– Mitt politiska engagemang väcktes i skolan och skolan är fortsatt vår viktigaste fråga. Skolan behöver resurser så att alla elever kan lyckas, det är ett absolut måste, säger han.

Med i de politiska visionerna finns en vilja att komma bort från blockpolitiken.

– Blockpolitiken skapar ständiga politiska låsningar som är skadliga för Värmdö. Värmdöborna förtjänar bättre och vi politiker behöver gemensamt ta ansvar för de utmaningar som vår kommun står inför. Jag kommer därför verka för en bred politisk koalition i Värmdö inför valet 2018.

Lindström tillträder sin nya tjänst 1 mars.

Fakta om Mikael Lindström

Ålder: 45 år

ANNONS

Utbildning: Fil. Kand. statsvetenskap och journalistik.

Yrkeserfarenhet: Politisk sekreterare, förtroendevald, 15 år som journalist på DN och TV4, tjänstebilskonsult, egen företagare.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.