Han fixar reggaefest för Musikhjälpen

Med ”Charity massive” kommer även Haninge att dansa, gunga och samla in pengar till Musikhjälpen. Lokala reggaeprofilen Jesper Lundgren ligger bakom helgens musikfest.

Sedan 2008 har Sveriges radio i december stängt in tre nöjesprofiler i en glasbur i Malmö eller Göteborg.

Dygnet runt i en vecka har profilerna sänt radio – utan tillgång till mat – för Musikhjälpen.

Nu har Haningeborna chansen att även lokalt stötta insamlingen och årets tema ”Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet”.

På O’Learys i Handen dukar Haninges reggaeprofil Jesper Lundgren upp för eventet ”Charity massive”.

Tio reggaeartister från Storstockholm spelar live och alla pengar från insläppet skänks till Musikhjälpen. Dessutom kommer det att finnas insamlingsbössor på plats.

Jesper Lundgren har arrangerat reggaekvällar i flera år och så sent som den 26 oktober hade han en välbesökt kväll på O’Learys.

– När man gör detta i förorten så kommer inte bara reggaeälskare utan även förortsfolket. De gillar grejen och det blir en blandad publik. Vi har tvingats stänga insläppet vid tidigare reggaekvällar, så man ska vara ute i tid om man vill komma in, säger Jesper Lundgren.

Klockan 20 nu på lördag siktar han alltså på att upprepa succén.

– För mig är Musikhjälpen något stort varje år och kan jag få fler att bidra från Haninge så är det jättekul. Det här är något vi siktar på att köra varje år.

På Charity massives facebooksida kan du se vilka band som spelar.

Fakta

Varannan minut dör en mamma

Varannan minut dör en kvinna i samband med graviditet eller förlossning.

Flickor och kvinnor mellan 15 och 20 år löper störst risk att dö i samband med sin graviditet och de vanligaste dödsorsakerna är allvarliga blödningar, infektioner, högt blodtryck och osäkra aborter.

90 procent av alla dödsfall sker i låginkomstländer där det inte finns tillgång till en fungerande mödravård.

Källa: Musikhjälpen, Sveriges Radio