ANNONS

Han invigningstalar på Pride

Prideflagga.
Prideflagga.
I dag drar Prideveckan igång i Stockholm. Årets invigningstalare är Siavosh Derakhti.
ANNONS

På onsdag öppnar festivalområdet Pride park på Östermalms IP, där den stora invigningen sker klockan 18.30. Årets invigningstalare är den sociala entreprören och föreläsaren Siavosh Derakhti, bland annat känd som grundare av nätverket UMFA, Unga mot antisemitism och Främlingsfientlighet. Siavosh Derakthi var den första som fick ta emot Raoul Wallenberg-priset 2013.

Pride house huserar som vanligt i Kulturhuset stadsteatern. Där kommer en rad panelsamtal och debatter att hållas under veckan. I kväll klockan 17 kan du till exempel delta i en diskussion om vem som i praktiken bestämmer vilka kläder du får bära på jobbet.

På Skansen tittar visningen ”Sådant finns inte” närmare på HBTQI historiskt och vems kärlek som varit godkänd av lagen. Onsdag till och med söndag hålls visningar på svenska klockan 13, på engelska klockan 15.

På galleri Magno Art på Sibyllegatan ställer konstnären Anaid Keshishian ut konstverk som en hyllning till Pride. Vernissage sker i kväll klockan 18-22.

På Armémuseum kan du till och med fredag ta del av ”Relativt normalt”, en visning om identitet, kön och sexualitet inom det militära under 300 år.

Som Mitt i skrivit om tidigare har biografen Zita ett speciellt filmprogram för veckan. Bland annat visas klassiker som Rainer Werner Fassbinders ”Querelle”.

På Stockholm Prides webbplats kan du ta del av fler aktiviteter som sker under veckan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.