Han ser stort sug efter 40-plussare

Även äldre arbetslösa kan vara attraktiva på arbetsmarknaden. Det säger Lidingöbon Michael Strauss som har ett bemanningsföretag – där alla måste vara över 40 år.

Michael Strauss fick idén till sitt företag efter att han upptäckt att han själv ansågs vara för gammal. Han hade fyllt 40, sökt ett jobb och blivit kallad till en anställningsintervju.

– Jag blev avbruten mitt i intervjun. De sa att jag inte har rätt profil. Jag gick hem och ringde en vecka senare för att höra hur det hade gått med jobbet. Då sa de: ”Nej, vi har valt att gå vidare med en yngre”, berättar Lidingöbon Michael Strauss.

Det var i början av 2000-talet och då startades många studentbemanningsföretag, något som även Michael Strauss funderade på.

– Men så stod jag och tittade mig i spegeln och det slog mig att jag såg mer ut som en senior.

I dag har drygt hundra personer sysselsättning genom hans företag Goveteran. Och Michael Strauss anser att att jobbet varit framgångsrikt. På senare år har det generellt sett blivit lättare för äldre att få jobb, enligt honom.

– Det finns helt enkelt inte 25-åringar och 35-åringar så det räcker, säger han.

En 56-årig kvinna, som anställdes av Goveteran i slutet av september, berättar för Mitt i Lidingö Tidning att hon snabbt fick uppdrag på ett företag. Hon arbetar med ekonomi och ska vara där i en månad.

– Det är trevligt att se nya företag. Jag har arbetat som konsult tidigare så jag är van, säger hon.

Trots det vill hon inte fortsätta på bemanningsföretaget hur länge som helst.

– Ett fast arbete ger ändå en annan trygghet, säger hon.

Enligt Arbetsförmedlingen är arbetslösheten bland 50-plussare något lägre än genomsnittet för alla åldrar. Men om en äldre person blir arbetslös och behöver söka ett nytt jobb kan det bli extra tufft.

Eeva Vestlund, chef på arbetsförmedlingen Stockholm city, tycker därför att det är bra med rekryteringsföretag för äldre.

– Det är positivt för de arbetssökande och det sporrar oss att bli bättre.