ANNONS

Han ska gå i ett år

Staffan Sandberg kommer att blogga om sin vandring på www.staffansandberg.se.
Staffan Sandberg kommer att blogga om sin vandring på www.staffansandberg.se.
Staffan Sandberg är en van vandrare, som gjort flera långturer och periodvis bott i fjällen.
Staffan Sandberg är en van vandrare, som gjort flera långturer och periodvis bott i fjällen.
En del drömmer om rikedom och lyx. Andra om något helt annat. Täbysonen Staffan Sandberg sa upp sin lägenhet och tog tjänstledigt från jobbet. Nu ska han vandra ett år i vildmarken.
ANNONS

Staffan Sandberg har nyligen kommit hem till föräldrahemmet i Täby efter en vandringstur på Sörmlandsleden. I 43 dygn har han varit ute. En lång tur för de flesta. För Staffan Sandberg var det mest lite uppvärmning.

– Jag ska vandra från södra Norge till norsk-ryska gränsen, jag kommer att gå genom både Sverige och Norge, i fjäll och skog, jag tänker att det ska ta ett år, säger han.

Drömmen att göra en så lång vandring har han haft i tio år, beslutet att faktiskt genomföra den tog han för ungefär ett år sedan.

I mitten av augusti börjar han gå. Sova kommer han göra utomhus, oavsett väder och årstid. Fina nätter tänker han sova under öppen himmel, annars har han sitt tält.

– Det blir lite mer krävande i början av december, då kommer jag att vara i höjd med Härjedalen och Jämtland. Då kommer jag inte att kunna gå eller åka skidor, utan det blir snöskor, säger Staffan Sandberg.

Att vara ute i vildmarken ett helt år, ofta långt borta från andra människor, är något som skulle skrämma de flesta. Men Staffan Sandberg ser inte isoleringen som ett större problem.

– Ensamhet är ett relativt begrepp, jag tror nog att vi är många som inte känner oss ensamma framför en lägereld i vildmarken. Då kan det vara ensammare att sitta själv i en lägenhet i Täby på nyårsafton, säger han.

Mitt i Täby kommer att följa Staffan Sandberg på hans vandring.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.