Min lokala hjälte

Han ska slå världsrekord

Jens Stenemuhr ska tillverka den längsta baguettemackan som världen har skådat.
Jens Stenemuhr ska tillverka den längsta baguettemackan som världen har skådat.
Jens Stenemuhr ska slå världsrekord genom att tillverka den längsta baguettemackan som världen skådat. Den ska bli minst 100 meter lång, därefter kan alla som vill äta upp rekordet.

Jens Stenemuhr, som driver American taste away i Torsviks centrum, har stora planer i görningen. Han ska försöka slå ett världsrekord genom att tillverka den längsta baguettemackan som gjorts hittills. Den ska bli minst 100 meter lång och ska placeras i en lång stupränneliknande ramp på parkeringen bakom Torsviks galleria från Ordensbacken till Stjärnvägen.

– Det kommer att krävas att jag gör ungefär 140 baguetter för det går ju inte att baka en sådan lång baguette. Jag kommer att skära av en liten bit i kanten för att sedan sätta ihop dem till en lång baguettemacka. Det får inte vara för varmt och inte för kallt så det kommer att ske i början av våren nästa år. Förhoppningsvis kan jag få tillstånd så att all trafik stängs av under några timmar, säger han.

Anledningen till rekordförsöket är att hans matservering firar tio år.

– Jag vill göra en kul grej och då tänkte jag att det vore roligt att slå ett världsrekord, säger han.

Han har ringt och skrivit brev till Guinness huvudkontor i England för att locka dit en representant.

En tanke med rekordet är att också kunna samla in pengar till hjälporganisationer.

– För 20 kronor får man en bit och alla pengarna går oavkortat till Barncancerfonden. En anledning till jippot är att jag samtidigt vill samla in pengar. Kan man hjälpa till med något och göra en välgörenhetsgrej av detta så är det bra, för det är något jag tycker är viktigt, säger han.

Baguetten ska innehålla kyckling, bacon, majonnäs, mozarella, tomat och sallad.

– Det kommer att finnas sektioner av baguetten som är vegetarisk och andra sektioner utan bacon. Den ska passa alla smaker, säger han.

Jens Stenemuhr har redan hittat flera sponsorer som står för alla kostnader.

– Först ska baguetten mätas, sedan är det bara för alla att hugga in och äta. Jag kommer ha ett gäng ungdomar som får stå och skära upp. Och de får väl också försöka hålla borta alla hungriga fåglar, säger han.