Han startade två nya krogar på sju veckor

Benjamin Bahar har jobbat med sin bror Thomas i tio år. ”Jag skulle aldrig kunna hitta en bättre samarbetspartner. Vi har alltid varit vänner” säger han.
Benjamin Bahar har jobbat med sin bror Thomas i tio år. ”Jag skulle aldrig kunna hitta en bättre samarbetspartner. Vi har alltid varit vänner” säger han.
I oktober öppnade O’Learys. Nu, sju veckor senare, slår Taco bar upp dörrarna alldeles intill.

Båda drivs av bröderna Bahar – Tyresös nya krogkungar.

– Krogkungar? Vi? Nä. Vi tror bara att det finns en hunger efter uteställen i Tyresö, säger Benjamin Bahar när han hör epitetet.

Och det stämmer nog. Redan efter några minuter förstår man att Benjamin Bahar är väldigt mycket företagare och något mindre fest. Han pratar om framtiden för konceptrestauranger och skillnaden mellan fast-food, fine dining och casual dining – där det senare passar in på O’Learys och på nyare Taco bar.

Benjamin och hans bror Thomas utbildade sig till matte- och idrottslärare respektive biomedicinanalytiker när de av en slump kom att starta upp O’Learys i Haninge för tio år sedan. Sedan dess har de akademiska karriärerna legat på hyllan och bröderna har medverkat till att utveckla O’Learys till vad det är i dag- en kedja med 80 enheter som nästan är lika känt som Mc Donald´s.

– De här koncepten som vi jobbar med ligger någonstans mellan snabbmaten och den fina restaurangen. Folk vet vad de får och hos oss ska man känna sig som hemma, säger Benjamin Bahar.

Efter att ha öppnat O’Learys i Haninge fortsatte bröderna i Farsta. År 2012 har varit Tyresös år.

– Det kändes faktiskt helt givet att starta här. Platsen har potential med ett stort föreningsliv och många småföretagare som är våra stora målgrupper, säger Benjamin Bahar.

Men varför i hela fridens namn ha två konkurrerande restauranger bredvid varandra?

– Vi ser det inte så eftersom vi riktar oss till olika målgrupper. Tacos är jättestort i den yngre generationen som växt upp med det som fredagsmiddag. O’Learys är till för en mognare publik med något mer pengar i plånboken, säger Benjamin Bahar.

Vad är nästa steg? Ska ni fortsätta öppna restauranger i samma snabba takt?

– Vi ska nog vila lite, fast vi brukar alltid komma på något nytt. Kanske något inom eventbranschen, säger Benjamin Bahar.