Han tävlar i melodifestivalen

Elias tävlar med låten ”Det är dit vi ska” som han har komponerat själv.
Elias tävlar med låten ”Det är dit vi ska” som han har komponerat själv.
Det blir inget ”andra jag”, som Ziggy Stardust för Lilla melodifestivalfinalisten Elias Elffors Elfström. Han vill vara sig själv när han uppträder. På torsdag står han på scen för att tävla om ett startnummer i ”Junior Eurovision Song Contest” i Kiev.

Nackabon Elias Elffors Elfström, som fyller 13 i dagarna, är en av åtta finalister i ”Lilla melodifestivalen” som avgörs nu på torsdag på Gröna Lund.

Vinner han går han vidare till ”Junior Eurovision Song Contest” som går av stapeln i Kiev i Ukraina i slutet av året.

Elias tävlar med bidraget ”Det är dit vi ska”, en låt som han har komponerat själv.

Han gjorde slingan till refrängen redan i julas och glömde sedan bort den, men när han kom på att han ville vara med i ”Lilla melodifestivalen” plockade han fram låten igen och på den vägen är det.

– Spänningen att få vara med och få chansen att stå på en sådan scen fick mig att söka. Jag är jätteglad över att få vara med, att ha gått så här långt. Det trodde jag aldrig, säger han.

Elias går i sexan på Kulturama i Hammarby sjöstad där han utöver de vanliga ämnena, som engelska och matte, även får dansa och spela instrument på lektionstid. Egen musik började han med redan vid tre års ålder.

– Vi hade två pianon när jag var liten. När jag var tre år spelade jag små snuttar på elpianot på kanske tio minuter, sedan sprang jag till det stora pianot och gjorde en ny snutt. Så där höll jag på, berättar han.

Att komponera egen musik kan ta olika lång tid, ibland tar det två dagar, medan vissa låtar kan ta flera månader, berättar Elias.

– Musiken som helhet driver mig, det är det här jag lever för. Jag har mina drömmar, men jag vet inte vad det blir av dem i framtiden. Jag vill hur som helst fortsätta att plugga musik.

På fritiden dansar Elias bland annat balett och break dance, och spelar både piano och gitarr, han kan även spela trummor.

En av hans inspirationskällor är rockikonen David Bowie, men han lyssnar även på Imagine Dragons, ett band som bland annat blivit stort genom att deras musik spelats i datorspelen Assassin’s Creed och Fifa 13. Elias gillar även Linkin Park.

– David Bowie har en grym röst och dynamiska låtar. Lyssnar man på texten till ”Life on Mars” är den ganska konstig, men man förstår den om man tänker lite, säger han.

Men något alter ego à la Ziggy Stardust är dock ingenting för Elias.

– Jag tycker att det är viktigt att vara sig själv på scenen. Om jag ska bli känd så vill jag bli det som Elias, inte som någon annan.