Han vill vara jultomte hos behövande

Christian som Tomte.
Christian som Tomte.
Christian som sig själv.
Christian som sig själv.
Christian Strömsten från Sollentuna erbjuder sig att vara tomte på julafton hos behövande familjer i norrort. Nu uppmanar han andra att följa hans exempel.

I år blir julafton lite annorlunda för Christian Strömsten, 29, från Sollentuna. I stället för ett traditionsenligt firande tillsammans med familjen, kommer han vara tomte hemma hos okända familjer i norrort.

– Jag har haft möjlighet att fira jul med min familj i 28 år, och det har alltid kommit en tomte. Men det finns familjer som inte har den möjligheten, så jag tycker det här är en ganska enkel grej att göra för att fler barn ska kunna få en magisk jul, säger han.

I tisdags skrev Christian det uppmärksammade inlägget på Facebook, där han erbjöd sig att vara tomte hos familjer i behov. Så här skrev han:

”Är du tex ensamstående, funktionshindrad eller liknande och behöver en tomte så hojta till! Jag ställer gärna upp, men inte för den som bara vill kunna ta en snaps till lunchen, utan någon som faktiskt behöver det.”

– Det dök upp ett inlägg i min feed på Facebook med en kille från Göteborg som skulle göra samma sak, så det är helt och hållet hans idé.

En hel del familjer har redan hört av sig till Christian. Nu hoppas han att fler ska följa hans exempel.

– Jag är bara en vanlig kille, det är initiativet som är det viktiga. Förhoppningsvis kan fler bli inspirerade att göra samma sak.

I inlägget skriver han också att erbjudandet är gratis, men om man vill ge något får man i så fall skänka pengar till UNHCR eller Röda korset.

– Min grej handlar bara om att hjälpa till om jag kan.