Hoverboard exploderade – nu byggs huset upp igen

Husbrand hoverboard, Ingarö, Cornelia med pappa Franco Terzi.
Cornelia med pappa Franco utanför huset som är på väg att byggas upp igen.
På midsommardagen exploderade en hoverboard i Cornelias rum och tände eld på familjens villa på Ingarö. Nu, ett halvår senare, är huset på väg att byggas upp igen.
– Det blir fint, jag tänker ha lattefärgade väggar i stället för rosa, säger Cornelia, 13 år.

Det var på midsommardagen i somras som Cornelia satte sin hoverboard på laddning i sitt rum. Sedan gick hon ut på en kort promenad med sin mamma.

Plötsligt exploderade hoverboarden och började brinna. Cornelias fönster blåstes ut av trycket. Franco Terzi, Cornelias pappa, som var hemma försökte släcka branden i väntan på räddningstjänsten. När brandbilarna kom var huset övertänt.

Halva huset brann ner

Halva huset förstördes i branden och halva blev vattenskadat.

– Försäkringsbolaget beslutade att att riva halva och bygga upp på nytt igen, berättar Franco Terzi.

Direkt efter branden bodde familjen hos släkt och vänner. Sedan hittade ett hus som de kunde hyra i väntan på att de kan flytta in igen till sommaren.

Ett halvår senare

När Mitt i möter Cornelia och Franco vid huset en vinterdag har det hunnit hända mycket på kort tid.

– Nu börjar det likna ett hus igen, det ser jättefint ut, säger Cornelia.

Nu börjar det likna ett hus igen, det ser jättefint ut

Hon tänker ha kvar sitt gamla rum.

– Vi får välja vilka färger vi vill ha. Jag hade rosa väggar innan, men vill ha ljusare väggar nu, jag tänker att det får bli något som går åt beige.

Inga fler hoverboards

Men någon hoverboard tänker hon inte skaffa igen.

I branden förlorade de allt. Det tråkigaste var alla bilder. Pappa Franco är en flitig fotograf och hade minst 20 fotoalbum med bilder från när barnen var små.

– Men det finns hopp. Firman som gör fotoalbumen sparar bilderna i sin server, säger Franco.

Husbrand hoverboard, Ingarö, Cornelia med pappa Franco Terzi.

Cornelia med pappa Franco Terzi följer uppbyggnaden av huset. Foto: Pekka Päkköö