ANNONS

Det här hände under 10-talet i Bandhagen

Så har Årsta-Enskede-Vantör förändrats under tiotalet
Mitt i har i en serie artiklar sammanfattat 10-talet.
Vi har tagit de första stegen in i det nya decenniet – men ännu är vi inte riktigt redo att släppa taget om det händelserika tiotalet.
ANNONS

Del 1 – Att bo i Bandhagen: Under 10-talet flyttade Mia Jardbro till ett av de nybyggda husen på Sofielundsvägen i Blåsut. För tio år sedan existerade inte det bostadsområdet.

stsb, 10-talet, Artikel 1 - Att bo. Mia Jardbo med sonen Dante 2 år, boende i Södra Hammarby.

Mia Jardbo med sonen Dante 2 år.

Del 2 – Befolkning i i siffror: Inkomstklyftorna mellan kvinnor och män har ökat, befolkningen har blivit yngre och andelen dagligrökare har nästan halverats. Här kan du se statistik för hur Bandhagen har förändrats sedan 2010.

Del 3 – Förändringens ansikte: När Robert Jelinek först började arbeta i Östberga 2015 beskriver han området som vilda västern. Nu menar han att det blivit en plats med hopp och möjligheter.

stsb, 10-talet, ARTIKEL 3: Förändringens ansikte. Robert Jelinek, Kultursamordnare, Östberga Kulturhus.

Robert Jelinek.

Del 4 – Hetaste snackisarna: Vad pratade man om för tio år sedan – och vad pratar man om i dag? Snacket i Bandhagen kanske inte har förändrats så mycket som man kan tro?

Del 5 – Saker som aldrig blev av: Under tiotalet var det mycket som hände. Samtidigt var det en del saker som aldrig blev av, trots långvariga diskussioner.

ANNONS

Del 6 – Spåkulan: Vi spår Bandhagens framtid och ser stora byggprojekt, ett starkt engagemang och gängkriminalitet som måste stävjas.

Del 7 – Viktiga händelser under 10-talet: En samling av de tio största händelserna under Bandhagens tiotal.

ANNONS