ANNONS

Det här hände under 10-talet i Bromma

Mitt i har i en serie artiklar sammanfattat 10-talet.
Mitt i har i en serie artiklar sammanfattat 10-talet.
Vi har tagit de första stegen in i det nya decenniet – men än är vi inte riktigt redo att släppa taget om de sista tio händelserika åren.
ANNONS

Del 1 – Att bo i Bromma: 2010 fanns Annedal knappt på kartan. Tio år senare har det byggts 2 000 lägenheter, flera förskolor och skolor här. Följ med till Brommas yngsta område – och träffa dess senaste invånare!

brom, tiotal, nybyggda områden. Weronica Razavi, boende i Annedal.

Weronica Razavi, boende i Annedal. Foto: Christian Lärk.

Del 2 – Befolkning i siffror: Det senaste decenniet har Brommaborna ökat med 15 715 personer. Nybyggda områden i Mariehäll och Blackeberg står för expansionen. Men alla är inte positiva till utvecklingen…

Del 3 – Förändringens ansikte: 109-åriga Amie Sundström, som bott på Spångavägen sedan 1940, kan se tillbaka på nästan ett sekel.

Del 4 – Hetaste snackisarna: En död bebis tappades bort vid Bromma kyrka, äldre i Traneberg blev hemmasittare mot sin vilja och grodor mosades i massor.

Del 5 – Saker som aldrig blev av: Det senaste decenniet har stora visioner präglat Bromma. Eller vad sägs om ett osynligt plank som trollar bort flygplansbuller? Det finns bara en hake: det, liksom fyra andra förslag, blev aldrig av.

Del 6 – Spåkulan: Vi spår Brommas framtid och ser stora byggprojekt, ett starkt engagemang och kriminalitet som måste stävjas.

Jan Söderström överklagade beslutet att införa parkeringsavgift i Bromma och fick rätt.

Jan Söderström överklagade beslutet att införa parkeringsavgift i Bromma och fick rätt. Foto: Åsa Sommarström.

Del 7 – Viktiga händelser: Konstkupp, villapriser på rekordnivå och bråk om parkeringsavgifter – mycket hinner hända i en stadsdel på tio år. Vi hjälper dig att minnas tio händelser i Bromma.

ANNONS
ANNONS