ANNONS

Det här hände under 10-talet i Skarpnäck

Skarpnäck växer - fler invånare, rikare och färre rökare
Det var ett händelserikt och minnesvärt decennium för stadsdelen.
Ett nytt decennium har börjat – men än är vi inte riktigt redo att släppa 2010-talets nyheter.
ANNONS

För att tacka av det gångna decenniet, publicerade vi en artikelserie i sju delar. Varje del är fristående, och utgår från Skarpnäcks stadsdel.

Här kan du läsa alla delar:

Del 1 – Att bo i Skarpnäck: Thomas Rydqvist, 72, har bott i Kärrtorp sedan 1977. Han berättar hur vissa saker har förändrats, samtidigt som mycket i området fortfarande är sig likt.

stsh, 10-talet, kärrtorp centrum, ARTIKEL 1: Att bo i (edition). Thomas Rydqvist berättar om hur det är att bo i Kärrtorp.

Thomas Rydqvist på Kärrtorpsplan. Foto: Christian Lärk.

Del 2 – Befolkning i siffror: Skarpnäcksborna blir allt rikare och färre röker. Dessutom bor det snart 50 000 personer i stadsdelen. Här kan du se statistik för hur Skarpnäck har förändrats sedan 2010.

Del 3 – Förändringens ansikte: Sertac Yildizoglu, ägaren av Kärrtorps deli, flyttade till stadsdelen för fyra år sedan. Innan dess bodde han i London – där tempot är helt annorlunda.

stsh, 10-talet, kärrtorp centrum, ARTIKEL 1: Att bo i (edition). Thomas Rydquist berättar om hur det är att bo i Kärrtorp.

Sertac Yildizoglu, ägare av Kärrtorps Deli. Foto: Christian Lärk.

Del 4 – Hetaste snackisarna: Vad pratade man om för tio år sedan – och vad pratar man om i dag? Snacket i Skarpnäck kanske inte har förändrats så mycket som man kan tro?

ANNONS

Del 5 – Saker som aldrig blev av: Under tiotalet var det mycket som hände. Samtidigt var det en del saker som aldrig blev av, trots långvariga diskussioner.

Del 6 – Spåkulan: Vi spår Skarpnäcks framtid. Blir det ytterligare ett decennium präglat av byggplaner och projekt? Kommer stadsdelen få sina fältassistenter, och vad händer med Friskis&Svettis?

Del 7 – Viktiga händelser: En samling av de tio största händelserna under Skarpnäcks tiotal.

ANNONS