ANNONS

Det här hände under 10-talet i Upplands-Bro

Upplands-Bro kommun Kungsängen station centrum kulturhus
Kommunhuset i Kungsängen, december 2019, snart skulle det blir 2020. Mitt i har i en serie artiklar sammanfattat kommunens 10-tal.
Vi har tagit de första stegen in i det nya decenniet – men ännu är vi inte riktigt redo att släppa taget om det händelserika tiotalet.
ANNONS

Del 1 – Att bo i Upplands-Bro: För de boende i Kungsängen så har 10-talet präglats av ett centrum under förvandling. När byggdammet väl la sig så fanns ett nytt kulturhus att lära känna, och därefter ett torg som väcker starka känslor. En av dem som följt förvandlingen från första parkett är Christian Svärdshammar. Han har bott i Kungsängen sedan 2002.

10-tal Christian Svärdshammar Upplands-Bro Kungsängen

Christian Svärdshammar på Kungsängens nya torg. Foto: Åsa Sommarström

Del 2 – Befolkning i i siffror: I slutet av mars 2019 bor det enligt SCB 28 912 personer i kommunen. Det här betyder att kommunen fått 5710 nya invånare under det senaste 10 åren. Och fler ska det bli, i varje fall om man tittar på Region Stockholms senaste befolkningsprognos.

Del 3 – Förändringens ansikte: Tibblebon Agneta ”Agge” Strands samling av tomtar var enastående då Mitt i besökte henne 2012, men hur många nya tomtar har det blivit då 10-talet snart är över?

10-tal Upplands-Bro Agneta Stark samlar på tomtar jul förskola

Agneta ”Agge” Strand hemma i köket i Tibble. Foto: Åsa Sommarström

Del 4 – Hetaste snackisarna: Närpolisen Björn Svensson, en arbetsförmedling i Kungsängen utan arbetsförmedlare – och skadegörelse på simhallen i Brohuset. Vi har grävt djupt i Mitt i:s arkiv och tittat tillbaka på vad som hände i Upplands-Bro 2010. Bland mängder av nyheter var det fem stycken som stack ut lite extra.

Del 5 – Saker som aldrig blev av: Visioner, planer och idéer som kanske var bättre i teorin än i verkligheten. Vi har samlat ett par stycken, både i kommunen, men också i länet.

ANNONS

Del 6 – Spåkulan: Den absolut största utmaningen för Upplands-Bro kommer under de kommande åren att vara de 600 jobb som hotas vid Broterminalen. Efter att Coop annonserade sina planer för en ny automatiserad anläggning i Eskilstuna har ovissheten varit påtaglig.

Del 7 – Viktiga händelser under 10-talet: En samling av de tio största händelserna under kommunens tiotal.


ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.