Handelsbanken flyttar från Rotebro

Kerstin Wegner har varit kund på kontoret i Rotebro i 50 år.
Kerstin Wegner har varit kund på kontoret i Rotebro i 50 år.
Den 22 november stänger handelsbankens kontor i Rotebro.
Den 22 november stänger handelsbankens kontor i Rotebro.
Om en dryg månad stänger Handelsbankens kontor i Rotebro och slås istället ihop med kontoret i Sollentuna centrum.
Syftet är att ge bättre service, enligt banken, men flera kunder är kritiska.
– Det här har varit mitt kontor i 50 år, så det är klart att jag inte tycker om det, säger Kerstin Wegner från Gillberga.

Från och med den 22 november slår Handelsbanken ihop kontoren i Rotebro och Sollentuna centrum. Det innebär att kontoret i Rotebro stänger.

– Syftet med sammanslagningen är att erbjuda våra kunder en bättre samlad kompetens, bättre service och öppettider, skriver Fredrik Andersson, kontorschef Handelsbanken i Sollentuna Centrum, i ett mejl till Mitt i Sollentuna.

Kommer kunderna behålla sina personliga kontakter på kontoret i Rotebro?

– Ja, den personal som är kvar på kontoret i Rotebro kommer att flytta med sina kunder till bankkontoret i Sollentuna Centrum.

Kommer kunderna påverkas på fler sätt än att kontoret får en ny adress och nya telefonnummer?

– Nej, det är den enda förändringen förutom att vi nu kan erbjuda våra kunder bättre öppettider, högre servicegrad och en mer samlad kompetens. Allt för att bättre kunna möta våra kunders behov och önskemål, skriver Fredrik Andersson.

Fakta

Tre kunder om flytten

Mitt i frågade tre av kontorets kunder vad de tycker om flytten till Sollentuna centrum.

 

Kerstin Wegner har varit kund på kontoret i Rotebro i 50 år.

Kerstin Wegner, Gillberga:

– Det här har varit mitt kontor i 50 år, så det är klart att jag inte tycker om det. Att det skulle handla om att förbättra servicen för kunderna tror jag inte ett dugg på, det är en ren och skär lögn. Det handlar om att centralisera och effektivisera för egen räkning.


Lena Jansson, Rotebro: 

– Jag tycker inte att det är bra, men jag är så sällan där att det vore lite förmätet att kräva att de ska vara kvar. För mig är det inga problem att åka till Sollentuna centrum för att gå på banken, jag åker dit för att hälsa på släkt och göra andra ärenden.


Börje Vinberg, Rotsunda:

– Det är riktigt dåligt. De har flyttat oss till Sollentuna centrum utan att fråga. Jag hade hellre flyttat till Väsby-kontoret, det är närmare för mig. Jag blir utan bankfack också vilket är synd då jag har en del papper till företaget där.