Handelskammaren vill bebygga Rinkebyskogen

SOLLnatur2707
Stockholms handelskammare vill att det ska byggas 8000 bostäder i Rinkebyskogen.
Handelskammaren föreslår att flera naturreservat i Stockholms län ska bebyggas för att få bukt med bostadsbristen. Bland annat föreslår organisationen att det ska byggas 8000 bostäder i Rinkebyskogen i Danderyd.

Det råder svår bostadsbrist i Stockholm, och just nu pågår politiska samtal mellan riksdagspartierna för att hitta en lösning på problemen.

En av orsakerna till att det är svårt att bygga bostäder är att det är svårt att hitta ledig mark. Nu har näringslivsorganisationen Stockholms handelskammare kommit med ett förslag till lösning. I en ny rapport föreslår de att 17 stycken naturreservat ska bebyggas.

– Naturreservat med begränsade naturvärden lägger en död hand över marken och blockerar bostäder. Politikerna måste nu prioritera bostadsbyggandet istället för naturreservat. Valet står mellan att ge människor tak över huvudet eller att inrätta fler naturreservat, säger Daniella Waldfogel, näringspolitisk expert hos Stockholms handelskammare.

Bland de naturreservat som Handelskammaren vill bebygga är Rinkebyskogen i Danderyd. Hela 8000 bostäder skulle få plats där enligt näringslivsorganisationen.

Totalt skulle man kunna bygga 100 000 bostäder där det idag är naturreservat fastslår rapporten.

– Det är dags att frånta kommuner rätt att inrätta nya naturreservat. Nya bostäder borde vara ett riksintresse i bostadskrisens Stockholm, säger Daniella Waldfogel.