Min lokala hjälte

Handelsmannen har rivits

Här rivs Kvarteret Handelmannen i Tumba.
Här rivs Kvarteret Handelmannen i Tumba.
Kvarteret Handelsmannen har nu jämnats med marken.

Cityconägda Kvarteret Handelsmannen har nu rivits. Sten och grus är allt som återstår av den gula tegelbyggnaden från 1954, det gamla bostadskvarteret som, enligt detaljplanen från 2014, skulle rivas och schaktas ner till busstorgets nivå och ge plats för ett resecentrum med kultur och handel. Något som nu blir aktuellt.

I en grupp på sociala medier lade en person upp foton på rivningen den 27 juni i år och då pågick rivningsarbetet för fullt. En bild på rivningen, några dagar senare, den 2 juli visar att rivningen av det första huset blev klart.

Personen ställde sig undrande om huset intill också skulle rivas och skrev ” Osäker på om huset bakom också rivs nu eller om det görs senare.”

Något som blev verklighet då arbetet med bygganden intill pågick för fullt i fredags och tros bli klart under måndagen eller tisdagen.

”Man vilade inte på hanen utan fortskred direkt med det övre huset i kvarteret. Med tanke på hur fort det gått i dag är nog detta andra hus utplånat måndag kväll eller senast tisdag förmiddag.”