Det var föreningsverksamheten Vägen ut som blev vägen in i musiken för Simon Nzinga. Där i Jordbro fick han tillsammans med andra musikintresserade ungdomar möjlighet att spela in musik i en studio för första gången.

Sedan dess har han bland annat medverkat i TV4:s Talang, och fått kulturstipendium från Haninge kommun.

Två singlar från den nya EP:n med namnet Nzinga har redan släppts. Musiken beskrivs som en blandning mellan stilarna Afrobeats och Kizomba – en genre från Angola som Simon Nzingas föräldrar kommer ifrån. Han skriver texterna själv men får hjälp av en producent med musiken. 

Låtarna, som framförs på portugisiska, har kärlek som ett genomgående tema.

 – De handlar bland annat om att träffa sin själsfrände, olycklig kärlek och ett möte mellan två personer som klickar direkt, säger Simon Nzinga, med artistnamnet Nzingaboy.

"Musiken betyder allt"

Målet är att att kunna leva på musiken, men Simon Nzinga har även utbildat sig inom webbutveckling som han jobbar deltid med.

Han har tidigare berättat om sin stamning för Mitt i, något han överkommer med hjälp av musiken.

– När jag sjunger eller rappar kan jag förmedla det jag vill säga utan att stamma. Musiken betyder allt för mig, den har gett mig självförtroende och öppnat flera dörrar. 

En sådan dörr är att han nyligen blivit inbjuden till flera musikevenemang i Angola där han ska uppträda med sina nya låtar. Det blir första gången han besöker landet.

Kommer du stanna i Handen om du får chans att spela mer utomlands?

 – Ja, jag har ju precis fått ett förstahandskontrakt på en lägenhet här!