Det händer på höstlovet i Upplands-Bro

Flera av aktiviteterna äger rum i Kulturhuset och Brohuset.
Flera av aktiviteterna äger rum i Kulturhuset och Brohuset.
Nästa vecka är det höstlov i Upplands-Bro och kommunen arrangerar många aktiviteter för barn i olika åldrar.

Simhallen i Bro

I simhallen läggs springbron ut i stora bassängen mellan måndag och fredag klockan 10 till 12. Under tisdagen arrangeras en frågesport och på torsdagen finns möjlighet att delta i en simtävling där man kan simma 25 meter på tid.

Soldathemmet vid Livgardet

Inomhusmys och aktiviteter ordnas måndag till torsdag mellan klockan 8 och 21 i form av pingis, biljard, tv-spel, film och sällskapsspel. Alla barn bjuds på saft, bulle och frukt.

Konstskola

För barn och ungdomar mellan 6 och 14 år arrangeras konstskola på Kulturhuset i Kungsängen. På måndagen är det återbruksverkstad där man kan måla om till exempel tallrikar och brickor. Under tisdagen finns möjlighet att lära sig skissa. Ta med egna smycken och gör om dem i smyckesverkstaden som har öppet under onsdagen. Konstskolan avslutas på torsdagen med mangaverkstad där man kan måla manga på pärmar, i block, på tallrikar och glas. Alla får ta med eget material. Alla dagar 13 till 15. Det är gratis med föranmälan krävs till info@hkreation.se.

Cirkusskola mini

För de yngsta arrangeras cirkusskola med Pantomimteatern där barn mellan 3 och 5 år kan testa enkel akrobatik och cirkuslek. Cirkusskolan äger rum lördagen den 28 oktober klockan 14 till 15 på stora scenen i Kulturhuset i Kungsängen. Deltagande kostar 50 kronor per barn och biljett kan köpas via www.upplands-bro.se/kultur eller på biblioteket.

Höstbio

På Ekhammarskolan och i Kulturhuset i Kungsängen bjuds det på höstbio för olika åldrar. De lite större barnen kan se ”Rum 123” på tisdag och ”Coraline” på torsdag klockan 15 i Kulturhuset. I Ekhammarskolan visas ”Klas Klättermus”, ”Babybossen” och ”Vaiana” från klockan 10 på onsdag och ”Bamse och häxans dotter” och ”Milo-Månvaktaren” på torsdag.

Bågskytte inomhus

Öppet hus för skolbarn i Betongfabriken i Aspvik onsdag mellan 13 och 16. Kungsängens bågskytteklubb arrangerar.

Basket

Alla är välkomna att spela basket i Bro sporthall på torsdagen klockan 13 till 15 och i Kungsängens sporthall måndag, onsdag och fredag samma tid.

Spökhistorier och rysare

Barn mellan 9 och 12 år är välkomna till Upplands-Bro:s bibliotek på torsdagen klockan 14. Då kan man lyssna på spökhistorier och skriva egna.

Prova på discgolf

Brunna Frisbeeklubb lär ut grunderna i frisbeegolf.

Hela programmet och mer information kan du läsa här.