ANNONS

Guide: Det här händer i Söderort i helgen

morot
På söndag är det dags för årets första skördefest i Vinterviken.
Polisen varnar för en stökig helg i Stockholm city, med bland annat NMR:s demonstration. Här är aktiviteterna du kan göra på hemmaplan i stället.
ANNONS

I helgen inträffar en mängd olika evenemang i Stockholm, bland annat konserter, demonstrationer och lopp. Enligt polisen kan det bli stora trafikstörningar, både på vägarna och i kollektivtrafiken. Så varför inte stanna på hemmaplan? Mitt i tipsar om saker du kan göra i Söderort.

Fredag

Älvsjö: Redan ikväll kan du besöka Gamla Östberga bageri för att njuta av jazz och oljemålningar. Det är Lisebergsborna Anna Palm och Johan Halldén som står bakom initiativet som pågår från klockan 16 till 19. Fri entré.

Lördag

Hägersten-Liljeholmen/Älvsjö: Sista chansen att sommaryoga i Vintervikens trädgård, klockan 9.45-11. Du kan också fira parkernas dag, läs mer om det här.

Skärholmen: Prova på kampsporten aikido i Sätraskolans gymnastiksal klockan 11–14. Även i Skärholmen firas parkernas dag, läs mer om det här.

Farsta: I Tallkrogen är det dags för Stockholms största garageuppfatsloppis, Olympialoppisen. Även i Hökarängen blir det loppis, direkt från bakluckan. I Farsta firas parkernas dag i parkleken Måsen i Fagersjö. Det blir korvgrillning, open mic och föreställning. Läs mer om det här.

Skarpnäck: Fira parkernas dag i Skarpaby parklek. Läs mer om det här.

Enskede-Årsta-Vantör: Förutom parkernas dag firas att stadsdelen växt till 100 000 invånare. Det blir stort tårtkalas. Läs mer om det här.

Bagarmossen: Feministiskt initiativ bjuder in till korvfest som protest mot nazister. Bagarmossens torg klockan 14–17.

ANNONS

Söndag

Hägersten-Liljeholmen: Skördemarknaden i Vintervikens trädgård öppnar för säsongen och där kan du köpa honung, lokalt odlade grönsaker och mycket mer.

I Hägerstensåsen på Riksdalertorget är det loppis mellan klockan 10 och 16.

Älvsjö: Klockan 11 är det dags för Solbergaskogens dag som firas i Kristallparken med bland annat ponnyridning, karaoke och hoppborg.

Farsta: Gatuloppis i Lilla Sköndal, Harriet Sundströms väg, klockan 10–20.

Skärholmen: Bredängs kulturfestival klockan 11 till 18 i Jakobsbergs gård med bland annat föreställning och trubadur.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.