ANNONS

Ny krögare till Tyresö slottskrog

Tyresö Slott
Tyresö slott
Konkurser, tillfälliga kontrakt och nya upphandlingar. Hur framtiden ser ut för Tyresö slottskrog innehåller många frågetecken.
– Vi har påbörjat arbetet med upphandlingen, säger Leif Hed på Nordiska museet.
ANNONS

Det har varit många turer kring Tyresö slottskrog de senaste åren.

För drygt sex år sedan gick dåvarande krögaren i konkurs och lämnade stora skulder efter sig. Slottskrogen stod då tom en längre tid, fram till att Tyresö slotts wärdshus AB tog över och renoverade lokalerna.

Men efter fyra år gick de också konkurs. Enligt ägaren berodde det på allt för höga kostnader och ett dåligt samarbete med fastighetsägaren, Nordiska museet.

Letar ny krögare

Nu hyrs lokalerna tillfälligt av Kumla Herrgård som kommer att driva verksamheten fram till sista september i år. Samtidigt letar Nordiska museet efter en ny krögare som vill hyra in sig  lokalerna.

– Vi har påbörjat arbetet med en upphandling enligt LUK, den nya lagen om koncessionsupphandlingar. Förhoppningen är att det är klart under sensommaren eller i höst, säger Leif Hed på Nordiska museet.

Finns det risk att det måste stängas igen?

– Vi avser att vara klara med upphandlingen så att det inte ska vara stängt. Det finns antagligen flera som är intresserade av att ta över verksamheten, men det är inget som jag kan berätta om, säger Leif Hed.

ANNONS