ANNONS

Handgjorda halsdukar för ett varmare Sollentuna

Katharina Wolf Erixon, diakon i Turebergskyrkan.
Katharina Wolf Erixon, diakon i Turebergskyrkan, placerar ut värmande handgjorda halsdukar på Sollentuna station.
Tidigt i morse gav sig Svenska kyrkan i Sollentuna ut på ett litet gerillauppdrag för att sprida värme i vinterkylan (nåja) och i samhället.
Cirka 100 handgjorda halsdukar placerades ut på pendeltågs- och busstationer i Sollentuna, bara att plocka upp och svepa om halsen för de som behöver.
ANNONS

– Det här är ett enkelt sätt att visa medmänsklighet och sprida värme i ett kallt väder och ett kallt samhälle, säger Katharina Wolf Erixon, diakon i Turebergskyrkan.

Det är Stockholms stift som ligger bakom idén. Flera församlingar nappade. Bland dem alltså Sollentuna där ett tiotal personer, både anställda och volontärer, har tillverkat halsdukar till behövande.

Halsdukar, kyrkan, för ett varmare Sollentuna

Kyrkans halsdukar ska värma både kroppar och samhället. Foto: Tomas Stark

– Några är sydda av fleece, några är stickade, men alla är handgjorda. Titta på den här, det ligger mycket tanke och omtanke i alla dessa maskor, säger Katharina Wolf Erixon och håller upp en lång halsduk av lila och rosa garn.

”Gjord av någon som har tänkt på dig”

En handfull morgonpigga från kyrkan gav sig ut vid 06-tiden på onsdagsmorgonen och placerade ut halsdukarna på bänkar vid olika stationer i Sollentuna.

Katharina Wolf Erixon, diakon i Turebergskyrkan.

Katharina Wolf Erixon lägger de två sista, av cirka 100 halsdukar, på en bänk på perrongen på Sollentuna station. Foto: Tomas Stark

Strax efter klockan 07 lägger Katharina Wolf Erixon ut de två sista, en i fleece och den långa stickade, på en bänk på perrongen på Sollentuna station.

ANNONS

Halsdukar, kyrkan, för ett varmare Sollentuna

En lapp förklarar att halsduken inte är tappad, utan gjord för att användas av dig om du behöver den. Foto: Tomas Stark

– Vi har satt en liten lapp på varje halsduk så att folk förstår att den inte är borttappad utan den är gjord för att användas av den som behöver. Den är gjord av någon som har tänkt på dig, säger Katharina Wolf Erixon.

Hoppas du på lite riktig vinterkyla nu så att halsdukarna får värma ordentligt?

– Ja, lite kanske. Kallare väder, men inte ett kallare samhällsklimat!

ANNONS