Handlarna tror på Upplands-Bro

Jan Ceder är Ica-handlare i Bro centrum.
Jan Ceder är Ica-handlare i Bro centrum.
Trots utflödet av kunder tror flera av butikscheferna i kommunen på framtiden i Upplands-Bro. Ica-handlaren Jan Ceder hoppas på en utveckling av Bro centrum.

– Jag ser att det finns ett jättestort behov för kommuninvånarna att ha en mötesplats – att man kan gå ner till centrum och träffa sina grannar och bekanta på ett otvunget sätt.

Ett hinder för centrumets utveckling är enligt honom den otrygghet som många upplever, med ungdomsgäng och kriminalitet. Ica-butiken har flera gånger varit utsatt för skadegörelse och stölder.

– Det händer att mina kunder väljer att inte komma in i butiken när det står stora gäng i eller vid entrén till butiken. Otryggheten blir påtaglig, säger han.

Strax utanför Bro ligger Willys stormarknad. De påverkas inte på samma sätt av otryggheten. Inte heller upplever de att konkurrensen från omgivande kommuner är ett problem.

– För vår del är det inget vi märker av, vi har en stabil uppåtgående trend. Jag har varit i butiken i snart två år och det har varit en jättebra ökning, säger Jaana Berglind som är butikschef på Willys.

Precis som kommunens näringslivschef Mathias Forsberg tror de båda handlarna att framtiden ser ljus ut för handeln i Upplands-Bro kommun med en växande befolkning.

– Kommunen växer och fler bor och verkar här. Jag har en stor tro på Bro, säger Ica-handlaren Jan Ceder.