ANNONS

Handsprit fattades i möte med riskgrupp – får 2 000 flaskor

Gustavsbergs vårdcentral har tvingats ransonera handsprit i mötet med sina omkring 300 patienter i hemsjukvården. Nu får man 2000 flaskor.
Gustavsbergs vårdcentral har tvingats ransonera handsprit i mötet med sina omkring 300 patienter i hemsjukvården. Nu får man 2000 flaskor.
Gustavsbergs vårdcentral har brist på handsprit och tvingas ransonera när de möter sina omkring 300 patienter i hemsjukvården. Nu skänker Kronans apotek 2000 flaskor alkogel till vårdcentralen för att de vårdanställda ska kunna skydda sig och människor i riskgrupp för coronaviruset.
ANNONS

Gustavsbergs vårdcentral har brist på handsprit vilket varit ett problem vid hembesök hos personer i riskgrupp för coronaviruset. Hembesöken görs hos patienter som inte kan eller bör ta sig till vårdcentralen.

”Mycket viktig för att skydda våra patienter”

– Vi har betydligt mindre handsprit än vad behovet är och som det ser ut i dag så vet inte vi hur många flaskor handsprit vi får när vi beställer. För oss som jobbar i vården är handspriten mycket viktig för att skydda våra patienter, personal och för att förhindra smittspridning, säger Maria Silversten, enhetschef på Gustavsbergs vårdcentral.

”Vi har en kris och då måste vi hjälpas åt”

Nu skänker alltså Kronans apotek 2000 flaskor handsprit till Sveriges största vårdcentral.

– Vi har en kris och då måste vi hjälpas åt. Det känns bra att kunna hjälpa till att underlätta för både vårdpersonal och för de mest utsatta grupperna, säger Anders Torell, vd på Kronans Apotek.

Kronans apotek skänker 2000 flaskor alkogel till Gustavsbergs vårdcentral

Kronas apotek skänker 2000 flaskor alkogel till Gustavsbergs vårdcentral.

”Mycket tacksamma för hjälpen”

Maria Silversten säger att tillskottet på handsprit kommer att ”göra stor skillnad”.

– Vi är mycket tacksamma för hjälpen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.