ANNONS

Haninge byter ut infoenheten

Haninge byter ut sin infoenhet.
Haninge byter ut sin infoenhet.
Haninge kommun vässar till sin 12 man starka informations- och kommunikationsenhet.
ANNONS

Tre kommunikatörer, en ansvarig för digitala kanaler, en pressansvarig, sex kommunikationsstrateger och en marknadsföringsstrateg.

Det söker nu Haninge kommun i samband med att man byter ut alla 12 tjänster på informations- och kommunikationsenheten. Dessutom tillkommer en 13:e tjänst.

– Vi gör detta inom budgetramen vi har, så det är inte så att det tilldelats några nya pengar för det här, säger Bengt Svenander, kommundirektör.

Ambitionen är att kommunen ska förbättra informationen och kommunikationen utåt när det gäller vad som händer och sker i kommunen, enligt Bengt Svenander.

– Sedan är avsikten också med den här gruppen av människor, att de ska kunna ge ett bättre stöd till de olika förvaltningarna och förvaltningsledningarna, när de ska kommunicera sina frågor mellan allt från himmel och jord. Det handlar om allt från att tala om för omvärlden hur duktiga vi är i olika avseenden, till att hjälpa till med kommuniceringen för föräldrar, anhöriga eller liknande som förbättrat stöd till förvaltningen, säger Bengt Svenander.

Utredningsarbetet kring en ny infoenhet har pågått under 2014 och 2015.

I november klev Anna Berglund in som kommunikationschef i Haninge kommun, en tjänst man tidigare inte haft, och den följs nu alltså av flera nya tjänster.

– Det var viktigt att klara av rekryteringen av en kommunikationschef. Jag tror på många sökanden. För utifrån den lilla kännedom jag har om branschen är det en intressant utveckling, säger Bengt Svenander.

Innan sommaren hoppas kommunen att enheten är bemannad.

ANNONS

– Sedan blir det en inkörningsperiod innan saker och ting funkar. Men rekryteringen pågår nu, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.